Classic Album Sundays presenterer KARIN KROG & JOHN SURMAN – 'Cloud Line Blue' (Polydor, 1978)

Deichmanske Hovedbibliotek (Musikkavdelingen i 2.etg.)
19. September 2017
Doors open at 18:00
Doors closes at 21:00
Event starts at 19:00
http://www.classicalbumsundays.com

Classic Album Sundays presenterer
Karin Krog & John Surman – Cloud Line Blue (Polydor, 1978)
Kent Horne m/Karin Krog og John Surman

18.00 dørene åpnes // albumrelatert musikk
19.00 albumprat // Horne m/Krog og Surman
19.30 albumlytt // Cloud Line Blue
20.15 albumprat inkludert publikum
21.00 avrunding

Cloud Line Blue, det første dokumentet fra det over førti år lange samarbeidet mellom saksofonisten John Surman og Karin Krog på vokal, er et lekent, suggererende, tidvis urovekkende, men samtidig også varmt og aldeles vakkert album, der en blanding av elektronisk og akustisk instrumentering tar i bruk både harmoniske og mer amorfe, psykedeliske uttrykksformer.

Noe er i gjerdet, det putrer avdempet i et stort, mørkt rom med mye klang. Krogs uttrykksfulle og teknisk stoiske stemme tar seg god tid, er rik og lakonisk på en gang, dyp blå og kul. Det ulmer i moog’en og hviner i blåseinstrumentene til Surman. Grunnstøtten fra Stu Martin på trommer og Janet Cooke på piano og strenger gir dem god plass til å tøye registrene.

Både Surman og Krog kommer på besøk til oss i Musikkavdelingen på Deichmanske Hovedbibliotek denne tirsdagen når vi etter en prat med de to setter oss ned for å høre hele langspilleren i strekk, fra Alone Song til Edge Piece. Før vi demper lyset og skrur opp volumet på Duet Audios lytefrie lydanlegg er vi nysgjerrige på fortellingene rundt de syv sporene på platen som ble spilt inn i Riverside Recordings i London og Talent Studios i Oslo i ’76.

Vi har lyst å høre mer om det spennende musikalske møtet mellom de to, som fra midten av søttitallet utfordret de tradisjonelle formatene med sin duo der de eksperimenterte i elektroniske virkemidler og egne teknikker i sin lyriske tilnærming til materialet, en nysgjerrighet som senere resulterte i Spellemannspris for albumet Bluesand (Meantime, 1999).

AUDIOMENY
- PLATESPILLER: Dr. Feickert Blackbird
- TONEARM: Jelko 12”
- PICKUP: Dynavector XX2 MK2
- FORFORSTERKER: Ayon Auris
- EFFEKTFORSTERKER: 4 x Auralic Merak mono blocks (2x800 Watt)
- HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
- SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
- HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
- STRØMFORDELER: Isol-8

PS. Vær oppmerksom på at publikum vil bli bedt om å slå av telefonene sine og å la vær å samtale under albumspillingen.

Classic Album Sundays gir deg muligheten til å høre musikken kontekstuelt, i fellesskap, uavbrutt og med best mulig sonisk gjengivelse. Les mer på vår hjemmeside: www.classicalbumsundays.com

This event has concluded already.