Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Skårungen Restaurant AS

W***makers Dinner

Organizer Skårungen Restaurant AS
Venue Skårungen
Ørsvågveien 40, Kabelvåg, Norge
Date 9. June 2023
Open from 19:00

Vi så heldige å få besøk av vinprodusenten Malvira, og deres kjellermester Roberto. Malvira eies av familien Damonte, og vingården ligger i den nordlige delen av Piemonte. De har i de siste ti årene fått bred internasjonal anerkjennelse, som kanskje ikke er like enkelt, når du har naboer som heter Barolo Barbaresco. Men de har vist seg å være et godt og ikke minst rimeligere alternativ til disse to.

Vi inviterer til en Winemakers dinner sammen kokken Einar Hallsteinsen, Roberto. Einar og Roberto setter sammen en 5 retters meny som blir annonsert nærmere arrangementet.

Pris 1490,- inkl. 5 retters middag og 5 glass vin.


Roero stod lenge i skyggen av sine mer berømte naboer Barolo og Barbaresco, men nå har vinene fra denne regionen for fullt greid å etablere seg som gode og ikke minst rimeligere alternativer til høyt renommerte viner fra både Roeros naboregioner i sør og andre anerkjente vinregioner.

I den forbindelse har Malvirà vært et viktig ansikt utad. Etter at brødrene Roberto og Massimo Damonte overtok vinhuset etter sin far Giuseppe i 1974 har de jobbet beinhardt for å øke kvaliteten, og i dag er hele eiendommen økologisk sertifisert.

Navnet Malvirà betyr «dårlig vendt» og var opprinnelig kallenavnet på Damonte-familiens hus, hvor gårdsplassen vender mot nord (i stedet for mot sør, som ellers er vanlig). Vinhuset fikk tildelt samme navn som familiehjemmet, men som kontrast til det «uheldige»navnet har vinene blitt utstyrt med kunstferdige etiketter med symboler fra lykkebringende tarotkort.

Vi så heldige å få besøk av vinprodusenten Malvira, og deres kjellermester Roberto. Malvira eies av familien Damonte, og vingården ligger i den nordlige delen av Piemonte. De har i de siste ti årene fått bred internasjonal anerkjennelse, som kanskje ikke er like enkelt,...

Winemakers dinner
-
0
+
1.490,00 NOK