Johan Drage "Hundreårsseilasen"

Slipen Scene
14. February 2018
Doors open at 16:30
Doors closes at 22:00
Event starts at 17:00

This event has concluded already.

Johan A. Drage - “HUNDREÅRSSEILASEN”

Blåfrost har lenge hatt en ønske om å gi en hyllest til Slipens historikk, alle båtbyggerne og ikke minst Saltdals posisjon som en helt unik båtbygger-kommune. Nå skal det endelig skje.

Båbygging i Saltdal er en tradisjon som kan føres mange hundre år tilbake i tid, og arbeiderne i blått arbeidstøy på Slipen hadde renommé som de aller dyktigste i landet.

Denne statusen vedvarte til langt utpå 1990-tallet.

I dag er hammerslag erstattet med trommeslag i det store bygget ved fjordens bredd og det er derfor en stor glede for Blåfrost å sjøsette en helt spesiell aften som knytter historie og fremtid sammen.

Det er tidligere daglig leder ved verftet, Johan Furebotten Jr. som står ved roret denne kvelden og som forteller historien; Fra båttbygging på gårdene, til starten av et helt spesielt verft, ledet av en helt spesiell mann, til det hele fikk sin ende - i et helt spesielt bygg.

Et foredrag spekket med unike bilder, videoer og historier.

Om blå kjeldresser og bitende kulde.
Om suksess og tragedier.

Om treverk og stål.

Om båtbyggere og eventyrere.
Om familier og fartøy.

Det blir 300 sitteplasser, og servering, i storsalen på Slipen Scene denne kvelden.

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve