Skrap // Vaktbua

Vaktbua - Odderøya
16. February 2018
Doors open at 18:00
Doors closes at 02:00
Event starts at 21:00
https://www.facebook.com/Kulturbua/

This event has concluded already.

De siste årene har de to medlemmene i Skrap gjort seg bemerket i band som Skadedyr, Broen og Moskus og hentet erfaring og inspirasjon fra turneer i Europa og USA med avantgarde-artisten Jenny Hval. Etter suksessen med bestillingsverket «Antropocen» som de skrev til Moldejazz i 2016 er komponist-, musiker- og produsent-duoen Skrap klare for å å jobbe videre. Skraps musikk er like mye inspirert av jazz og samtidsmusikk som den er av hiphop og klubbmusikk. Duoen overser sjangerkonvensjoner og bruker et byggverk av populærmusikalske lyder og melodier, ispedd feltopptak og små komposisjoner, for så å binde det hele sammen med improvisasjon i sitt musikalske arbeid. Temaet for «Antropocen» var menneskets forhold til naturen, og gjennom musikk og tekst tok de for seg spørsmål som «Hva skjer med menneskene når de lever så adskilt fra naturen som de egentlig er en del av?» For Skrap har den naturlige veien videre vært å bevege seg mot naturlovene og kvantegravitasjonsteorien. Samtidig som de lar seg fascinere og inspirere av det underverket som naturen er, ser de gjennom sitt kunstneriske virke på muligheten til å tegne nye samfunnsstrukturer basert på de samme naturlovene.

I løpet av 2018 vil Skrap slippe to plater som dreier seg rundt samme tema, en på Fanfare (foreløpig uten tittel) og "The Big Bounce" på Ny Musikk-leder Bjørnar Habbestads +3db. Litt om sistnevnte:

Albumet «The Big Bounce» vil være et ledd i dette arbeidet og som et konseptuelt og metaforisk album forsøke å tegne et bilde av universets mysterier og underverk. Skrap ønsker å skape undring og nysgjerrighet hos lytteren og vil slik prøve å dele av sine erfaringer, følelser og fascinasjon for kunnskap og naturen – og de beskjedene de mener man kan lese i den hvis man ser nøye etter.
Ideen er at plata skal bygges opp som et firedimensjonalt univers: en av de siste teoriene i kvantemekanikken er at universet, altså rompartiklene, er bygd opp av «spinfoam», et sammenknyttet nett av bobler som er nær hverandre på alle kanter. Universet er firedimensjonalt, så uansett i hvilken retning man går kommer man tilbake til start hvis man går lenge nok. Som et symbol på som universet og at tid ikke eksisterer, vil Skrap lage en plate som kan spilles evig i loop i «alle» (begge) retninger. Noe lyd på plata symboliserer boblenettet og kvantegravitasjonen, mens noe annet symboliserer masse, svarte hull, og felt med tyngdekraft som virker inn på hverandre.

Skrap henter mye av sin inspirasjon, lyd og formtenkning i samtidsmusikken, og mener at samtidsmusikkens evne til å gi plass til musikalsk forskning og nytenkning er utrolig viktig i Norge i dag. Noe som også står sterkt i samtidsmusikken er åpenhet, og det å stole på at ny musikk som overrasker og går opp nye stier er en uunnværlig brikke i samfunnet. Vi er derfor stolte av å kunne være en del av det norske samtidsmusikkfeltet, og har et sterkt ønske om å være med på å pushe den videre og holde den aktuell i samtida.

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve