Skrivekurs i Italia med Demian Vitanza 3.-10. mai 2018

Aschehoug Akademi, Trevi Italia
03. May 2018
Doors open at 10:00
Doors closes at 11:00
Event starts at 11:00
https://www.aschehoug.no/Aschehoug-Akademi/Skrivekurs

Hva sier du til å utvikle skriveferdighetene dine med et vakkert italiensk kloster som ramme? I mai tilbyr vi skrivekurs i den historiske Umbriaregionen med den anerkjente norsk-italienske forfatteren Demian Vitanza.

Skriving er uløselig knyttet til hvordan vi opplever verden og hvordan vi plasserer oss selv i den. For å skape en god tekst er vi derfor nødt til å utvikle vårt blikk på omgivelsene, i tillegg til å øve de rent litterære ferdighetene. Dette kurset tar sikte på å etablere teknikker for å skjerpe sanseapparatet for å være i dialog med arkivet av minner vi alle bærer med oss. Videre inviteres det til refleksjon rundt hva som kan være interessant materiale å bearbeide litterært, og introduserer et spenn av helt konkrete metoder for å bygge opp en tekst.

OMGIVELSENE
Klosteret, bygget i år 1158, ligger i hjertet av Italia, 14 mil nord for Roma. Fremdeles er det meste av klosteret originalt med sine svale søyleganger, omgitt av en stor og avslappende klosterhage med fantastiske trær, blomster og busker. Det finnes også et stilrent og arkitektonisk vakkert svømmebasseng i klosterets hage, som utgjør et perfekt sted når du trenger avkobling. Se mer her: http://www.ilconvento.org/no/

DAGENE PÅ SKRIVEKURSET
Dagen starter med yoga (for deg som ønsker det) og frokost, etterfulgt av et inspirasjonsforedrag flettet sammen med konkrete skriveøvelser. Deretter vil det være tid til egen skriving før vi møtes igjen før aftensmat til samtale og diskusjon. I løpet av uken vil alle deltagerne få individuell tilbakemelding og samtale med kursleder Demian Vitanza.

Måltidene er av tradisjonsrik italiensk kvalitet, og hvert måltid er håndlaget av lokale ingredienser. Til hver middag blir det servert et utvalg lokalproduserte viner og olivenoljer.

KURSHOLDEREN
Demian Vitanza (f. 1983) er forfatter og dramatiker. Han debuterte i 2011 med den kritikerroste romanen "Urak", og har senere gitt ut romanen "Sub rosa" (2014) og skuespillet "Londinium" (2012), som har blitt oversatt til dansk, fransk og kinesisk. Som scenekunstner har han blant annet jobbet med "Papirløse fortellinger" på Nationaltheatret, med skriveprosjektet "Stemmer fra innsiden" for fengselsinnsatte, samt dramatisert Jan Roar Leikvolls roman "Songfuglen" for Det Norske Teatret. Hans nyeste bok "Dette livet eller det neste" (2017) fikk strålende anmeldelser og ble blant annet nominert til P2-lytternes romanpris.

HVEM PASSER KURSET FOR?
Kurset passer for alle de som er nysgjerrige på hvordan skriving kan åpne opp for nye perspektiver, og for skribenter som sikter mot utgivelse.

DETTE ER INKLUDERT
* Introduksjonskveld i forkant hos Aschehoug Akademi i Oslo
* 7-dagers skrivekurs
* Yoga og meditasjon for deg som ønsker det
* Helpensjon i dobbeltrom
* Transport til og fra flyplassen i Roma

ANNEN PRAKTISK INFO
* Begrenset antall plasser
* Pris: kr. 15.000 i dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
* Depositum betales ved påmelding: kr. 3.000
* Restbetaling faktureres og skal betales senest 20. april 2018
* Reisen til Roma må bookes av den enkelte


SPØRSMÅL?
Send epost til: aschehoug.akademi@aschehoug.no

This event has concluded already.

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve