Teatral Byvandring - Haugesund i krig

Rabinowitzparken
25. August 2018
Doors open at 13:00
Doors closes at 14:30
http://www.scenekraft.no

This event has concluded already.

Opplev Haugesund bys krigshistorie på en byvandring utenom det vanlige!

På en annerledes byvandring vil profesjonelle skuespillere ta deg gjennom en rute der vi er innom steder knyttet til Haugesunds krigshistorie. På ruta introduseres karakterer som levde i Haugesund i krigstid. Forretningsmannen Moritz Rabinowitz som var aktiv debattant mot Nazi- Tyskland, og som i 1942 ble tatt av Gestapo er en av karakterene vi blir kjent med. Vi møter motstandsmannen, med beretningen om ferden til Shetland. Vi drar innom de kvinnelige rederne Brummenæs og Torgersen som mistet mange av skipene sine under begge verdenskrigene. Vi blir vitne til at den utstasjonerte tyske offiseren og den unge jenta finner hverandre, og må ta konsekvensene av dette.

Teatral Byvandring varer en drøy times tid og starter i Rabinowitzparken i Salhusveien. Ruten går så oppover Bjørgvinsgate og til Jonas Lies gate, før vi vandrer til sentrum og Rådhusplassen. Vi avslutter i Øvregaten, ved glassblåserverkstedet Formbar.

Medvirkende:

Nina Sele
Håkon Karoliussen
Lars Henrik Aarnes
Elsa Aanensen
Jenny Larsen

Teatral Byvandring er produsert av Scenekraft og støttet av Haugesund kommune, Rogaland Fylkeskommune og Fond for utøvende kunstnere.

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve