Two Birds on a Wire - 12.10.2018

Cafe Stift
12. October 2018
Doors open at 19:00
Doors closes at 01:00
Event starts at 20:00
http://www.cafestift.no

13. oktober 2016 ble Bob Dylan tildelt Nobels litteraturpris. Mange mente det var på tide, og mange kalte det en merkedag for sangtekstenes betydning i poesien og litteraturen. Noen kritikere mente det var galskap å gi en slik pris til en rockepoet, mens andre kritikere mente prisen heller burde gått til hans kollega, rival, blodsbror og venn, avdøde Leonard Cohen.

Forestillingen «Two Birds on a Wire» tar for seg det kunstneriske og menneskelige forholdet, og ikke minst spenningene, mellom disse to gigantene innen musikk- og litteraturhistorien. Kanskje de to aller største vi har hatt i krysningen mellom ord- og tonekunst, og to personligheter og kreative krefter verden sannsynligvis aldri vil se igjen.

Denne helaftens forestillingen vil i tillegg til masse musikk by på poesi, historier, anekdoter, bilder, film og myter fra de to herrers liv og samkvem. Det blir ord og toner om folk og røvere, engler og demoner, den blinde Willie McTell og selvsagt noen pikante historier om mange vakre og ustyrlige kvinner.

Sannheten er at de to bautaene har masse til felles, samtidig som de på enkelte områder er radikalt forskjellige. Og mytene er mange om begge. Visste du for eksempel at "tørrpinnen" Dylan i virkeligheten er en utpreget humorist med masse selvironi, og at "Mr. Ladies Man" Cohen mot slutten av livet påstod at han i voksen alder hadde tilbrakt minst 10.000 netter alene i sengen?

Ensemblet som framfører fra scenen er et erfarent lag av musikere fra Lillehammer-området. I tillegg til å framføre og gi ut egne produksjoner har alle tidligere deltatt i bejublede tribute-forestillinger; bla «The Life Of A Ladies Man» og «Leonard Forever» til ære for Cohen, samt «Dylan Nights» for Dylan.
«Two Birds on a Wire» kombinerer det beste fra disse showene, pluss litt til - og med ekstra fokus på forholdet mellom de to mesterne.

I front står «fortelleren»; låtskriver og sanger/gitarist Arnstein Hammershaug, med 4 plateutgivelser og lang sceneerfaring på baken. Han var tidligere leder av bandet AdamCain, som gav ut to engelskspråklige plater, og har deretter gitt ut to norske album som soloartist. Om utgivelsen «Langsomme dager» fra 2009 skrev musikkguiden groove.no: «Krystallklart og nydelig fra livets skyggesider», og sangen «Flammen som brenner» ble i kjølvannet av gode kritikker framført på «God Morgen Norge» på TV2.

Med seg på scenen har Hammershaug tre multimusikanter av rang. Stein Tore Sønsteli trakterer all verdens tangenter, og har i mange år spilt fast i bandet til Anne Nørdsti. Han er også studiomusiker og musikkprodusent; og har bidratt som musiker, tekniker og produsent på haugevis av utgivelser.

Simen Kyrre Hagen er til daglig musikkpedagog på Steinerskolen, og behersker en bråte med instrumenter. Fiolin og trompet er hovedinstrumentene, men han er heller ikke redd for å synge, ta frem gitaren, bassen eller sette seg bak tangentene eller et trommesett.

Espen Nicolaysen kompletterer kvartetten på scenen, og han vil i løpet av kvelden være innom det meste av streng-instrumenter, i tillegg til sang og koring. Espen er et vandrende multitalent, og har bla på CV’en toppgevinst på 96.000 kroner fra «Kvitt eller Dobbelt» på NRK, i emnet «Verdens geografi».

Disse fire menn har hundrevis av timer sammen på scenen, og utstråler derigjennom masse spilleglede, kjemi og sjarme. Kombinasjonen av fortellerkunst, gode historier, bilder/film og vakre tolkninger av mesternes verker skaper en magisk stemning, og binder det hele sammen til en komplett opplevelse for de som sitter i salen.

Du er neppe den samme hverken i hjerte eller sjel etter å ha overvært denne bevegende og stemningsfulle forestillingen; hvor både latter, tårer og allsang vil sitte løst. Og mon tro om ikke synet ditt både på Dylan og Cohen har endret seg litt…eller kanskje mye?

Be there!

This event has concluded already.

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve