Boklansering og festkonsert

Teateret
24. November 2018
Doors open at 11:00
Doors closes at 02:00
Event starts at 20:00
https://www.facebook.com/events/863406700528629/
Browse more events from this organizer
Ticket name Choose amount
Konsert + begge bøkene 650 NOK
-
0
+
Konsert + ny bok 550 NOK
-
0
+
Konsert 300 NOK
-
0
+

Nå er det klart for lansering av andre del av Sophus Jensens bok om Kristiansands rockhistorie, på Teateret lørdag 24. november. Dette skal feires med brask og bram og fem band som blir annonsert de kommende ukene.

I likhet med byer som Bergen, Stavanger, Skien og Trondheim - som alle tidligere har fått samlet sin populærmusikalske historie samlet mellom to permer - forelå endelig første del av Kristiansands rockehistorie i bokform i 2010.

I andre del av bokprosjektet, som har fått tittelen Full pakke og stinn brakke - Kristiansands rockehistorie, del 2: 1992 - 2012, tar forfatteren for seg utviklingen i det rytmiske musikkmiljøet i disse tjue årene. Det som på mange måter kjennetegner denne perioden, er at utøverne i langt større grad enn tidligere maktet å nå ut til et publikum også utenfor både byen og den sørligste landsdelen.

Navn som Thom Hell og Hanne Kolstø er i dag godt kjent i hele Norge. Svartmetallgrupper som Green Carnation, og In the Woods m.fl. har turnert og gitt ut plater i både Europa og på de amerikanske kontinenter. Innenfor sitt uttrykk har disse vært intet mindre enn sjangerdefinerende. Det var også i 1992 at Quartfestivalen - som av mange anses for å være Norges viktigste musikkfestival - gikk av stabelen for aller første gang. Elsket og hatet, lovprist og utskjelt, var den med på å sette hele regionen på det kulturelle kartet.

Av nyere dato er det vel verdt å merke seg Honningbarna og Erlend Ropstad som eksempler på at distriktets musikkmiljø er inne i en særdeles konstruktiv periode. Interesseorganisasjonen SØRF (tidligere Rock City) har sammen med plateselskapet Karmakosmetix og konsertarrangøren TrashPop, utvilsomt bidratt til dette. Interessant er det også å iaktta den utviklingen som har funnet sted ved UiAs Fakultet for kunstfag, Institutt for musikk, rytmisk linje. Mens utøvere som ville livnære seg av musikk tidligere måtte flytte fra landsdelen, er det nå langt vanligere at innflyttede musikkstudenter blir en godt integrert del av det lokale musikkmiljøet hvilket også har stor betydning for det antonyme musikkmiljøet.

Priser for festkvelden:
Konsert: 300,-
Konsert pluss bok: 550,-
Konsert pluss både ny og gammel bok: 650,-

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve