Lyset på lenger på KUBE torsdag 15. november

KUBE
15. November 2018
Doors open at 18:45
Doors closes at 22:30
Event starts at 19:00
http://www.jugendstilsenteret.no/besoek-oss/arrangement
Ticket name Choose amount
Student/kunstner 100 NOK
-
0
+
Ordinær 150 NOK
-
0
+

Lyset på lenger 15. november på KUBE kl. 19.00

Program:

Kunstnerpresentasjon «Awst & Walther»
Benjamin Walther fra kunstnerduoen «Awst & Walther» presenterer sitt kunstneriske prosjekt og verket «Temptation» som er utstilt i årets hovedutstilling på KUBE, «Og jeg skal ta deg med til paradiset».

«Men er det kunst?»
Svein Tindberg og Faten Mahdi Al-Hussaini snakker om arbeidet med forestillingen «Utafor».

Om presentasjonene:

-Awst & Walther
Den welsh-tyske kunstnerduoen Awst & Walther utforsker moderne rom og miljøer som former måten vi ser, tenker og oppfører oss på. Påvirket av deres bakgrunn i arkitektur og teater, skaper de romlige, innlevelsesrike installasjoner og skulpturer utviklet i forhold til bestemte steder og publikum.
Etter at de startet å jobbe sammen i 2008, kom Awst & Walther raskt fram som en av de mest innsiktsfulle og relevante kunstneriske posisjonene blant deres generasjon i Berlin. Med skarp humor og materiell presisjon inviterer duoen betrakteren inn i et rom med uventet, men skarp kritikk.

-Svein Tindberg er et kjent navn for mange av oss og har i en årrekke har spilt store roller på de fleste teatre i Norge. De siste årene har han også skrevet «Abrahams barn» (som fortsatt spilles), «Bibelfortellinger for barn», og «Utafor» som han også har hatt regi på.

-Faten Mahdi Al-Hussaini er sjiamuslim, opprinnelig fra Irak og ble i 2017 nominert til årets navn i Dagbladet. Hun ble kjent i offentligheten da hun 19 år gammel tok initiativet til en demonstrasjon mot islamsk ekstremisme. Hun har tydelige meninger og har valgt å bruke hodeplagg, noe som har ført til trusler. Faten var med på å danne organisasjonen Just Unity som satte seg som mål å forebygge radikalisering av unge.

«Utafor»: Det Norske Teatret, med regissør Svein Tindberg i spissen, gikk fire unge mennesker som alle har en historie tilknyttet ekstremisme sammen med hensikten om å belyse hva som er utløsende faktorer for ytterliggående handlinger; å vise små og store hendelser som påvirker et ungt menneskets valg. Mye henger sammen med ensomhet – det å være ”utafor” en gjengs oppfatning av tradisjon og normer. Og det handler om religion.
Å være utenfor er å kikke inn på et fellesskap du ikke er en del av. Det er utenfor en finn det mørkeste hatet. Det er der en skaper det klareste fiendebildet. Og det er her, på utsida, en finn likesinna.

Dørene åpnes kl. 18.45

Ordinær pris 150 kr.
Student/kunstner 100 kr.

Gratis inngang etter arrangementslutt.

Det er mulig å se «Og jeg skal ta deg med til paradiset» fra arrangementslutt til kl. 22.00.

Det blir salg av forfriskninger under hele åpningstiden.

Lyset på lenger gjennomføres med støtte fra Stiftelsen Kjell Holm og Fritt Ord.

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve