Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Eksistensfilosofisk Akademi

Eksistensfilosofiens Kvinder, 8

Organizer Eksistensfilosofisk Akademi
Venue Litteraturhuset
Nybrogade 28, København, Danmark
Date 09. March 2020
Open from 17:00 to 19:00

Maria Zambrano
v/ Stine Zink Kaasgaard
María Zambrano var gennem sit forfatterskab optaget af det politiske og ideen om en ’poetisk fornuft’. Medvirkende til at erklære den anden republik i Spanien i 1931, måtte hun søge eksil efter Francos sejr i 1939. Hun levede i talrige lande i eksil, indtil hun kunne vende tilbage til Spanien efter Francos død. Hendes tænkning er båret af begreber, der allerede fandt fodfæste før den spanske borgerkrig, men som bestandigt vandt fylde i kød og blod i omstændighedernes refleksive kraft.
...
Eksistensfilosofisk Akademi og litteraturhuset sætter, fra november i år og frem til foråret 2020, fokus på eksistensfilosofiens kvinder. Filosofien har historisk set været og er enormt mandsdomineret, men i og med eksistensfilosofien (og andre filosofiske strømninger) henimod slutningen af det 19. århundrede, tilkæmper kvindelige filosoffer sig en stemme – uden at den nødvendigvis omhandler det forhold at være kvinde. Fra eksistensfilosofiens formative periode er det dog fortsat kun relativt få kvinder der drages frem og behandles.

Vi har udvalgt ti af de mest spændende kvindelige tænkere, heriblandt de to, tre stykker du måske kender. De kredser om klassiske eksistensfilosofiske temaer såsom poesi, erotik, natur, empati, det hellige, politik, guds død og ikke mindst køn. Med denne række vil vi bidrage til at bringe nogle tænkere frem i lyset, hvis filosofi fortjener at blive behandlet i egen ret og hvis tænkning og indflydelse, såvel herhjemme som i udlandet, i det væsentlige er overset.

Lad dig ikke skræmme af, hvis du ikke er bekendt med mange af navnene. Deres tænkning taler for sig selv.

Maria Zambrano
v/ Stine Zink Kaasgaard
María Zambrano var gennem sit forfatterskab optaget af det politiske og ideen om en ’poetisk fornuft’. Medvirkende til at erklære den anden republik i Spanien i 1931, måtte hun søge eksil efter Francos sejr i 1939. Hun...

Tickets
Eksistensfilosofiens Kvinder, 8 75 DKK
-
0
+
Eksistensfilosofiens Kvinder, 8, reduceret pris 50 DKK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve