Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Eksistensfilosofisk Akademi

Eksistensfilosofiens Kvinder, 10

Organizer Eksistensfilosofisk Akademi
Venue Litteraturhuset
Nybrogade 28, København, Danmark
Date 30. March 2020
Open from 17:00 to 19:00

Simone de Beauvoir
v/ Rebecca W. B. Lund
Beauvoir er måske mest kendt for sit erklærede tilhørsforhold til eksistentialismen i Frankrig og for sit senere værk Det andet køn, der blev af betydning for 60’erne og 70’ernes feminisme. Hun øvede indflydelse på tænkere som Jean-Paul Sartre og senere Judith Butler.
...
Eksistensfilosofisk Akademi og litteraturhuset sætter, fra november i år og frem til foråret 2020, fokus på eksistensfilosofiens kvinder. Filosofien har historisk set været og er enormt mandsdomineret, men i og med eksistensfilosofien (og andre filosofiske strømninger) henimod slutningen af det 19. århundrede, tilkæmper kvindelige filosoffer sig en stemme – uden at den nødvendigvis omhandler det forhold at være kvinde. Fra eksistensfilosofiens formative periode er det dog fortsat kun relativt få kvinder der drages frem og behandles.

Vi har udvalgt ti af de mest spændende kvindelige tænkere, heriblandt de to, tre stykker du måske kender. De kredser om klassiske eksistensfilosofiske temaer såsom poesi, erotik, natur, empati, det hellige, politik, guds død og ikke mindst køn. Med denne række vil vi bidrage til at bringe nogle tænkere frem i lyset, hvis filosofi fortjener at blive behandlet i egen ret og hvis tænkning og indflydelse, såvel herhjemme som i udlandet, i det væsentlige er overset.

Lad dig ikke skræmme af, hvis du ikke er bekendt med mange af navnene. Deres tænkning taler for sig selv.

Simone de Beauvoir
v/ Rebecca W. B. Lund
Beauvoir er måske mest kendt for sit erklærede tilhørsforhold til eksistentialismen i Frankrig og for sit senere værk Det andet køn, der blev af betydning for 60’erne og 70’ernes feminisme. Hun øvede indflydelse på...

Tickets
Eksistensfilosofiens Kvinder, 10 75 DKK

SOLD OUT

Eksistensfilosofiens Kvinder, 10, reduceret pris 50 DKK

SOLD OUT

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve