Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
ZOBBCON JAN WILLY HAGEN

Less Pål - Releasekonsert

Organizer ZOBBCON JAN WILLY HAGEN
Venue Stopp Pressen Scene
Apotekergata 10, Oslo, Norge
Date 07. March 2020
Open from 20:00 to 03:00
Show starts 21:00

Bio Less Pål
Less Pål startet opp på 90 tallet med stor interessen fra media og publikum, deriblant NRK hvor gutta var på hyppige besøk og hvor de høstet godord og ble spådd en lysende fremtid med sine underfundige tekster ispedd et rocka lydbilde, som aldri ga slipp på de fengende melodiene.
Men til slutt ble hjemlengselen til Skien for stor for gitarist Odd, så det som i utgangspunktet var ment som et sparetiltak på en enveis billett fra Oslo ble permanent, igjen satt to medlemmer med hevete øyenbryn og et «hvorfor» på tunga. Per Erik og Odd startet nye band og ble opptatt med studioinnspillinger for andre, Pål fokuserte på tv/radio virksomheten i NRK og stengte døren til skrivestua.
Historien om Less Pål kunne ha endt der, men etter en fuktig og lystig kveld i Skien i 2015 hvor gitaren gikk på rundgang og noen av de gamle (og glemte) låtene ble spilt utbrøt, Odd:
- den var tøff, hvilken låt er det?
Noe som reiste to spørsmål:
1. Har Grenlands tungindustrielle historie som ikke akkurat skapte fjelluft for innbyggerne, vært preget av langt mer pålands vind enn fralands vind, så det å HUSKE er en aktivitet som kun skjer i barnehagen og ikke i hodet på de ellers flotte folka der?
2. Siden minst en` av gutta brøt ut i applaus, kan låtene ha en viss relevans i dag?
Svaret på spørsmål 1 visste seg og være et rungende NEI!
Spørsmål 2: Et uforbeholdent JA! noe som førte til en gjenforening som viste seg å bli en katalysator for nytt materiale, men kanskje viktigst, det ble en påminnelse om hvor moro det var å jobbe i sammen igjen.
Så med Totto Hansen på plass bak trommer og Kristian Wentzel på keyboard så var det hele fullbrakt og planer fremover kunne begynne å legges igjen.
På spørsmål om hvilken type musikk de spiller er svaret det de ønsker å høre på selv. Dette er Norsk på Norsk som handler om livet, enten på bygda eller i byen, om det å være ung, eller det å bli eldre, å være i eller utenfor et forhold, eller midt imellom, ofte humoristisk formulert med en alvorlig undertone, fremdeles marinert i et foroverlent lydbilde hvor ordet Pop ikke er noe skjellsord.
Hvor lenge et nytt kapittel med Less Pål varer denne gang gjenstår å se, men de har bebudet full satsing i årene fremover, og lover (truer med) at kapittelet som skrives denne gang blir adskillig lengre enn det som ble skrevet på 90 tallet.
Per Erik Jæger, Odd Magne Hagen, Pål Thoresen, Totto Hansen og Kristian Wentzel er Less Pål, de gleder seg til å møte publikum der de måtte være, fordi de mener de fortjener det

Bio Less Pål
Less Pål startet opp på 90 tallet med stor interessen fra media og publikum, deriblant NRK hvor gutta var på hyppige besøk og hvor de høstet godord og ble spådd en lysende fremtid med sine...

Tickets
Less Pål - Releasekonsert 250 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve