Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
VATERLAND BAR & SCENE AS

Sourvein // Vaterland

https://www.facebook.com/events/200957720964299/
Organizer VATERLAND BAR & SCENE AS
Venue Vaterland
Brugata 9, Oslo, Norge
Date 26. April 2020
Open from 20:00 to 23:59

Sourvein (US)
Søndag 26. April
Support: TBA
Vaterland
20:00 // 225.- + Avg. // 20år
----------------------------
----------------------------


Tjuefem år inn i karrieren er det ingen ting som tyder på at southern sludge veteranene i Sourvein har planer om å roe nevneverdig ned på turneringen. Opprinnelig fra Cape Fear North Carolina omtales bandet ofte i samme åndedrag som NOLA-storheter som Eyehategod og Corrosion of Conformity, på ingen måte rart gitt det skitne lydbilde, den mørke tematikken og en assosiasjons-historikk tett vevd med scenen som vokste til i New Orleans. Det er med andre ord ikke en søndag for netflix og ostepop, når Sourvein legger inn et stopp på Vaterland når besøker Europa som del av deres 25-jubileumsturné!

At Sourvein ennå er her to tiår etter at deres selvtitulerte debutalbum først så dagens lys er på ingen måte noen selvfølge. Veien har vært lang og krevende for låtskriver og eneste faste medlem gjennom bandets karriere; Troy «T-Roy» Medlin. I likhet med mange av sine kolleger i NOLA-scenen har også han vært inn og ut av avhengighet, og drar på en livshistorie som forteller om alt fra massiv turnering og et liv i turnebuss til perioder som hjemløs rusmisbruker. Et liv som på alle måter har fått utrykk i musikken. Med utgangspunkt i punk rock-artister som Bad Brains og Amebix i møte med Iommi-inspirerte nedstemte gitarer har Sourvein et uttrykk som er nærmest er spesialdesignet for fortellinger om livets skyggesider. Det har også vært tilfelle på mange av bandets album, EPer og splitt 7-tommere. Bandets siste utgivelse «Aquatic Occult» (Metal Blade Records 2016) så man derimot et skifte fra dette. Et nautisk tema ble introdusert, og T-Roy selv beskrev utgivelsen som det nærmeste de har kommet et konseptalbum, dog proppet med metaforer fra et den overnevnte skyggesiden.

25år inn i karrieren høster Souverin stor respekt bland fans så vel som kolleger over hele verden. Lamb Of God vokalist Randy Blythe er stor fan, og har for utenom å skrive bandets artistbiografi også bidratt med vokal på låten «Ocypuss» fra overnevnte Metal Blade-utgivelse. Likevel er det er uten selebre gjesteartister Sourvein kommer til sin rett. De primitive riffene gjør opplevelsen intuitiv og intens, et faktum som i kombinasjon med amper skrudd til hundre og T-Roys fandenivoldske skrik blir et ustoppelig ørkenslag midt i kjeften. Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid, muligheter som denne vokser ikke på trær.

Lytt: sourvein.bandcamp.com/

Sourvein (US)
Søndag 26. April
Support: TBA
Vaterland
20:00 // 225.- + Avg. // 20år
----------------------------
----------------------------


Tjuefem år inn i karrieren er det ingen ting som tyder på at...

Tickets
Sourvein // Vaterland 250 NOK
-
0
+

Save culture

The Corona virus has enormous consequences for society as a whole, both when it comes to health and financially. One of the industries that was hit the earliest and hardest is the experience industry.

The majority of organizers, artists, nightclubs, technicians and others who make a living gathering people have lost their livelihoods and life's work from one day to the next.

We are now doing everything in our power to help save culture.

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve