Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
DAMA DI AS

Ida Jenshus På Dama di

http://www.dama-di.no
Organizer DAMA DI AS
Venue Dama di
Dama Di AS, Sjøgata, Bodø, Norge
Date 24. April 2020
Open from 20:00 to 03:00
Show starts 21:00
Min. age 20

Vi på Dama di er sykt stolte av å presentere en av Norges mest rutinerte og dyktige liveartister, aleine med gitaren, i intim setting i vårt lille, alternative kulturhus. Det er årevis siden Ida har gjester Bodø, så det har skjedd uhorvelig masse med Spellemannspris-samleren fra Trønderlag siden da.

I løpet av sine første fem år som plateartist laget Ida Jenshus tre album, Color of the Sun (2008), No Guarantees (2010) og Someone to love (2012) som satte standarden på den norske americana-scenen og som behørig ble premiert med tre Spellemannpriser på rad. Altså tre country-harper på hylla, en bedrift som strengt tatt burde kunne veksles inn i et permanent opphold i Nashville.


Men Ida Jenshus er ikke en artist som hviler, selv ikke på en ekstra stor haug med laurbær.

I 2014 overrasket hun alle med å stake ut en vesentlig annen, og mer utforskende musikalsk kurs, med EPen Let it go.

En reise til americana-musikkens ytterpunkter, som ble utvidet og tydeliggjort på albumet Starting over again (2015), der sangene strakk seg opp mot seks, sju, åtte og ni minutter.

I disse syv årene etter at den første album-trilogien ble bragt i havn, har Ida vært en musikalsk «commuter» mellom USA og Norge. Hun har tilbragt vesentlig tid i Los Angeles og Nashville, mest i Music City. Der hun har samarbeidet med John David Souther, kjent i rockhistorien som JD Souther, en sanger/ låtskriver med tette bånd til karrierene til noen av USAs mest fremgangsrike artister, Eagles og Linda Ronstadt.

Albumet Two Worlds utkom i 2017, og var nettopp en reise mellom to verdener, skrevet og innspilt av Ida selv, i hjembyen Trondheim, og i Nashville.

Og i 2019 kom siste tilskudd til diskografien, den flotte og fengende From This Day On, og det er tydelig at Ida’s nye retning er betraktelig mer framoverlent og utadvent enn tidligere.

Ida er en fantastisk liveartist, med snart 1000 konserter i ryggen. Hun har turnert landet rundt på store turneer ved hver albumutgivelse, og er både en kredibel en folkekjær artist som alltid leverer store konsertopplevelser!

Vi på Dama di er sykt stolte av å presentere en av Norges mest rutinerte og dyktige liveartister, aleine med gitaren, i intim setting i vårt lille, alternative kulturhus. Det er årevis siden Ida har gjester Bodø, så det har skjedd uhorvelig masse med...

Save culture

The Corona virus has enormous consequences for society as a whole, both when it comes to health and financially. One of the industries that was hit the earliest and hardest is the experience industry.

The majority of organizers, artists, nightclubs, technicians and others who make a living gathering people have lost their livelihoods and life's work from one day to the next.

We are now doing everything in our power to help save culture.

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve