Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
VIBEKE SJØVOLD

Johan Berggren & Roy Lønhøiden - Køntri i Konvallveien

Organizer VIBEKE SJØVOLD
Venue Konvallveien 52
Konvallveien 52, Oslo, Norge
Date 08. August 2020
Open from 17:00
Show starts 17:00

Velkommen til en hyggelig konsertkveld i hagen i Konvallveien, og et spennende møte mellom to markante stemmer innen norsk singer/songwriter-tradisjon, hvor den ene er en av veteranene, og den andre representerer morgendagens låtskrivere. Begge skriver på morsmålet og norske forhold, og vi ser virkelig fram til dette møtet.

Johan Berggren:
I januar slapp Johan Berggren sitt andre album "Lilyhamericana", som fikk strålende mottakelse fra kritikere og publikum. Berggren er nå er han tilbake for fullt med et tettpakket høstprogram fra Herr Nilsen i sør til Blårock og Tromsø i nord. Karantenetiden har blitt brukt i Ole Evenruds Hitsville Studios.
DAGBLADET OM ALBUMET:
"Det er interessant å høre hvor mye viktigere han blir som låtskriver på norsk, ikke minst fordi han mestrer faget så godt. Her er Berggren i godt selskap, blant beslektede artister som Stein Torleif Bjella, Trygve Skaug, Roger Græsberg & Foreningen og Tove Bøygard.
Berggren skriver om «seine kvelder, tomme glass og flammer som ikke lenger brenner», om usikkerhet, kjærlighetssorg og dårlig råd. Han har nok vært der, for han formidler disse tablåene med stor overbevisning."

"Lilyhamericana har blitt en imponerende norskdebut for Johan Berggren, han plasserer seg i et tekstlandskap et sted mellom Bjella og Lønhøiden.."
DUST OF DAYLIGHT

ROY LØNHØIDEN

Roy Lønhøiden er en av det norske innlandets fineste diktere. Med countrymusikken som trofast følgesvenn har han utgitt fem strålende soloplater med finstemte, som oftest akustisk baserte låter i stillfarne og lavmælte arrangementer. Som tekstforfatter har han gang på gang vist at han mestrer sjangerens evige mantra om «tre grep og sannheten». Roy Lønhøiden skriver og synger om Livet med stor L, om den vanskelige kjærligheten, om tro, håp, tvil og sorg, om alt det som er å være menneske. «Vi sang om våren, vi sang om livet», sier han i «Sangen fra skogen» fra 2006, og det er en oppsummering av hans livsgjerning så god som noen.
Det var ikke mange andre enn Roy som sang country på norsk da han debuterte med det imponerende albumet Det ensomme landet i 2004, og det er strengt tatt ikke så mange som gjør det nå heller, når jeg tenker etter.
Det handler om menneske og natur, gjerne i skjør symbiose, en tematikk hentet for eksempel fra diktene til Hans Børli og kanskje også sangene til Alf Prøysen. At Roy har bidratt på den fine hyllestplaten Manda’ morra: 14 sanger av Stein Ove Berg på sanger som «Prøv å se meg som elva» og «La meg dra dit igjen» er heller ikke tilfeldig. Selv om Berg var fra akershusbygda Kløfta er likhetstrekkene ganske åpenbare.
Erik Valebrokk

DOORS: 17:00
MUSIKK: 18:00

Grillen er varm fra klokka 17:00

Velkommen!

Velkommen til en hyggelig konsertkveld i hagen i Konvallveien, og et spennende møte mellom to markante stemmer innen norsk singer/songwriter-tradisjon, hvor den ene er en av veteranene, og den andre representerer morgendagens låtskrivere. Begge skriver på morsmålet og norske...

Tickets
Johan Berggren & Roy Lønhøiden - Køntri i Konvallveien 250 NOK
-
0
+

Save culture

The Corona crisis has major implications for organizers, artists and the total live event industry. The best way for you to support them, is trough buying tickets for the events that are actually on sale.

 
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve