Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
GAMLEBYEN FESTIVALDRIFT AS

Jimmy Smash // Gamlebyen Kulturhus

http://www.gamlebyenkulturhus.no
Organizer GAMLEBYEN FESTIVALDRIFT AS
Venue Gamlebyen kulturhus
Kirkegaten 24, 1632 Gamle Fredrikstad, Norge
Date 29. August 2020
Open from 18:00 to 23:55
Min. age 18

Duoen Jimmy Smash har etablert et lydbilde på tvers av sjangre. Sydd sammen av moderne produksjon og estetikk på et teppe av klassisk musikk til en luftig versjon av neo-elektronisk soul. Med elementer, melodier, samples og produksjonsteknikker fra alle mulige sjangre, som pop, rap, soul, contemporary R&B, americana, og rock i en mix av digital programmering og organiske, analoge instrumenter har Jimmy Smash skapt en egen lun, varm og rik signatur.

Tilbake i 2017 og 2018 slapp de sine første singler (‘Macadamian’, ‘Weaker’ og ‘Fine Line’), og i 2019 slapp Jimmy Smash singlene ”Everglance” og ”Feel For You”, som begge ble lagt i rotasjon på NRK P3. Alle har gjort det bra med bl.a. godt over 4 millioner streams på Spotify, og over 1200 spins på norsk radio.

Med bakgrunn fra to vidt forskjellige musikksjangre skulle man ikke tro at Mikkel Graham Guttormsen og Håvard Lyngstad ville ende opp som duoen Jimmy Smash. Mikkel vokste opp med lyden av A Tribe Called Quest, Gang Starr, The Roots og fordypet seg nærmest til en doktorgrad i J Dilla. Håvard på den andre siden, brukte tenåringstiden på å spille gitar og trommer med prog og trash metal som sine største inspirasjonskilder. Det viste seg likevel at nettopp de to ulike musikalske bakgrunnene, i symbiose, ble utgangspunktet for lyden av Jimmy Smash. Deres første låt sammen var en cover av Fleetwood Macs ‘Landslide’, siden kom debutsingelen ‘Macadamian’.

Våren 2020 komdebut-EPen ‘Bloom’, som blant annet har A-listing på låten ‘Say It Again’ å vise til. Flere låter ligger klare og Jimmy Smash har planer om å fortsette å dele sin unike sound med norske og internasjonale lyttere.

Duoen Jimmy Smash har etablert et lydbilde på tvers av sjangre. Sydd sammen av moderne produksjon og estetikk på et teppe av klassisk musikk til en luftig versjon av neo-elektronisk soul. Med elementer, melodier, samples og produksjonsteknikker fra alle mulige sjangre, som pop,...

Tickets
Jimmy Smash // Gamlebyen Kulturhus 210 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve