Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
BOKHANDLERENS KULTURFORENING

Lars Harald Storebø & D’herrer

Organizer BOKHANDLERENS KULTURFORENING
Venue Bokhandleren på Tofte
Østre Strandvei 5, Tofte, Norge
Date 17. October 2020
Open from 19:00 to 23:00
Show starts 20:00

Lars Harald Storebø og bandet D’herrer spiller lun, innsiktsfull viserock med norske tekster. Her er låter om om oppbrudd, flukt, byliv, reiser, historiske hendelser med mer.

Lars Harald Storebø: sang, gitar
Espen Amundsen: bass
Geir Johansen: trommer

L-H. Storebø & D’herrer presenterer nye låter, i tillegg til materiale fra albumene Byens blodige blues (Nobel Records, 2014) og Flukt og avskjed (Nobel/Northpop, 2018). Flere låter har blitt spilt på NRK P1.

I en anmeldelse i viser.no fra mai 2019 heter det:
Lars Harald Storebøs debutalbum Byens blodige blues fra 2014 brukte ved siden av å knytte an til urban bykultur, havet som tekstmetafor, blant annet i Seilergutten. Bruken av havet som virksom tekstmetafor forsterkes i Flukt og avskjed. Her blir havets vidder og uendelighet til en formidler av livssjebnen.

I emigrantvisen «Stornoway» følger vi Jens Johan Johansen som mister kone og barn i et forlis over ‘dammen’, kanskje en eller annen gang på 1880-tallet. I sangen «I en liten by ved havet» søker jeg-personen glemsel for en tapt kjærlighet, og ‘havet’ formidler nye horisonter der livsendringer, der sorg og savn, passerer revy.

Lars Harald Storebøs røst er verd å lytte til så vel som hans sangpoesi. I «Innlandsisen» får jeg opp Jan Eggums uforglemmelige «De skulle begrave en konge stor.» Men til tross for at Storebø i sin poesi er god til å skjule hva som egentlig skjer eller har skjedd, noe Eggum sjelden gjør – det er ingen tvil om at kjerringa som skulle hente vann i hans låt, «dauer» – så kommer det i alle fall hos meg opp et spørsmål. Det er noe helt nytt i emning hos kvinnen som har fulgt moren på hennes syke- og dødsleie, og i Storebøs låt er det gåtefullt idet han synger om «vårløsning og fred». Det er en avskjed i dette; er det også død?

Lars Harald Storebø og bandet D’herrer spiller lun, innsiktsfull viserock med norske tekster. Her er låter om om oppbrudd, flukt, byliv, reiser, historiske hendelser med mer.

Lars Harald Storebø: sang, gitar
Espen Amundsen: bass
Geir Johansen:...

Tickets
Lars Harald Storebø (medlem) 200 NOK
-
0
+
Lars Harald Storebø 250 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve