Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
TEATERET AS

Invitasjon til Grønt Senters vinsmakekveld

http://www.teateret.no
Organizer TEATERET AS
Venue Teateret
Kongesgate 2
Date 30. October 2020
Open from 18:30
Show starts 19:00
Min. age 20

Invitasjon til Grønt Senters vinsmakekveld fredag 30. oktober kl 19.00

Vi feirer flyttingen fra Odderøya til Teateret med det beste av det beste – mat fra Klubben og biodynamiske viner fra Italia

Foredrag, treretter og treviner til kun kr 795.-

Grønt Senters populære vinsmakekveld holdes for første gang hos vår nye samarbeidspartner i Teateret. Etter å ha tilbrakt noen gode år på Odderøya flytter vi nå nærmere sentrum der vi ser fram til å samarbeide med profesjonelle partnere. Kjøkkensjef Christian Pilgaard fra Klubben sørger for å matche edle dråper med utsøkt mat.

Tematisk har vi valgt å holde oss i Italia. Dette noe uregjerlige støvelland ved Middelhavet har en rekke fremragende vinprodusenter som jobber i tråd med natur og kultur, uten bruk av unødvendige tilsetninger i vinmark eller kjeller.

Vinsmakingen arrangeres i samarbeid med importøren NON DOS som i mer enn ti år har arbeidet med produsenter som lager vin på naturlig vis, uten bruk av snarveier og tilsetningsstoffer.

Vinene er gjerne økologisk eller biodynamisk sertifisert – dette er begreper du vil få en større kunnskap om under smakingen. Også i år er det Ida Konradsen fra Apotkergården i Grimstad som skal lose oss igjennom kvelden. Hun er en kunnskapsrik sommelier, lidenskapelig vinelsker og meget dyktig formidler.

Vi kan love deg en hyggelig kveld i godt selskap der du får smake usminket, ren og levende vin.

Begrenset antall plasser.

Meny:

Forrett: Seifilet, rotgrønnsaker, baconjam, syltet fennikel

Vin: Angiolino Maule Masieri.

Vinhuset La Biancara drives av Angiolino Maule og hans kone Rosamaria og deres to sønner; Francesco og Alessandro. Siden midten av 80-tallet har de kultivert vinmarker etter biodynamiske prinsipper i det vulkanske jordsmonnet øst for Verona.

Angiolino er genuint interessert i vinhistorie, og lager viner slik de gjorde det før en brukte kjemikalier i vinmarken og i vinkjelleren.

Hovedrett: Hjortemedaljong, pastinakpure, bacon, rosenkål, villtsjy

Vin: Montesecondo Chianti Classico

Vi flytter oss nå over til Toscana og Montesecondo-gården - 13 km sør for Firenze, der ekteparet Catalina og Silvio Messana overtok driften i 1999 av familiens vinmarker.

Silvio gikk over til biodynamiske drift, noe som gir rene, uttrykksfulle og konsentrerte viner med tydelige avtrykk av vinmarkene de kommer fra.

Og med lav avkastning kommer Sangiovese-druen virkelig til sin rett. Det gir viner med elegant og kompleks duft, nydelig ren og kjølig frukt, livlig friskhet, delikat munnfølelse og en lang og krydret ettersmak. Dette er Sangiovese i all sin prakt!

Dessert: Norske epler, kanel, nøtter, karamell-parfait

Vin: Angiolino Maule Passito Monte Sorio

Vi er igjen tilbake hos familien Maule og vinhuset La Biancara. Her smaker du en vin med intens sødme som balanseres av syre og tanniner. Smak av plomme og nøtter. Nå er vi på øverste hylle. Virkelig en innertier og garantert en vin du vil huske

Invitasjon til Grønt Senters vinsmakekveld fredag 30. oktober kl 19.00

Vi feirer flyttingen fra Odderøya til Teateret med det beste av det beste – mat fra Klubben og biodynamiske viner fra Italia

Foredrag, treretter og treviner til kun kr...

Tickets
Ordinær 795 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve