Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
AASMUND KALDESTAD

Klassisk i Asak kirke - Eldbjørg Hemsing - Fiolin / Håvard Gimse - Klaver

Organizer AASMUND KALDESTAD
Venue Asak kirke
Asak Kirke, Torpedalsveien, Halden, Norway
Date Thursday 02. September 2021
Open from 19:00 to 20:30

COVID-19: Vi følger de nasjonale retningslinjene for godt smitteværn.

PROGRAM
J. Brahms - Fiolinsonate nr. 1 (op. 78)
P. Tsjaikovskij - Souvenir d ́lieu cher
E. Grieg - Våren
Fiolinsonate nr 2 (op. 13)

Godt tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ledsager går gratis.
Arrangementet sponses av Sparebankstiftelsen Halden og Berg SparebankEldbjørg Hemsing - Fiolin
Er fra Valdres. Hun står frem som en av Norges ledende musikere med et bredt repertoar som spenner fra samtidsmusikk til folkemusikk. Hennes første lærer var moren, Bente Hemsing. Senere ble det undervisning på Barratt Due Musikkinstitutt og så studier med Boris Kuschnir i Wien.
Hun debuterte med Bergen Filharmoniske Orkester i 2001. Senere har hun spilt med flere ledende orkestre som Oslo-Filharmonien, Nederland Sinfonieorchestra, Wiener Symphoniker, Radiophilharmonie i Hannover og Shanghai Philharmonic Orchestra.
I 2008 vant hun Virtuos, NRKs musikk-konkurranse for unge musikere, noe som førte henne til Eurovision Young Musicians der hun tok imot publikumsprisen og ble tildelt 3. pris av fagjuryen for fremføringen av Franz Waxmans Carmenfantasi. Hun nådde ut til enda flere da hun i 2012 spilte på utdelingen av Nobels Fredspris i Oslo Rådhus.

Håvard Gimse – Klaver
Er pianist og professor ved Norges musikkhøgskole. Gimse regnes som en av Norges fremste musikere og har et bredt og allsidig repertoar. Han er aktiv både som solist og kammermusiker, er en ettertraktet akkompagnatør og en verdsatt lærer. Han opptrer jevnlig i inn- og utland.
Gimse begynte å spille piano da han var seks år, i 1972, hos Eli Skogvoll i hjembyen Kongsvinger. Fra 1979 tok han privattimer hos Jens Harald Bratlie og fortsatte med ham som lærer under kandidatstudiet ved Norges musikkhøgskole i årene 1984 til 1987. Fra 1987 til 1990 studerte han ved Mozarteum i Salzburg med Hans Leygraf. Leygraf var også hans lærer ved Hochschule der Künste Berlin, fra 1990 til 1995, hvor han avla diplomeksamen. Parallelt med studiene i Berlin begynte han å ta timer hos professor Jiri Hlinka i Bergen, noe han fremdeles gjør.
Han er jevnlig å høre på norske festivaler, som Festspillene i Bergen og kammermusikkfestivalene i Stavanger, Risør og Oslo, og ved flere utenlandske festivaler som i Kuhmo, Bath, Flandern og Schleswig-Holstein. Han har gitt solo- og kammermusikkonserter blant annet i Wigmore Hall og Carnegie Hall i New York, Palais des Beaux-Arts i Brüssel og Concertgebouw i Amsterdam, samt i Recital Hall i St. Petersburg, Suk Hall i Praha og Konzerthaus i Berlin.
Han har gitt konserter over store deler av verden, og har spilt med alle de mest kjente symfoniorkestre i Norden. Han har spilt med fremtredende orkestre i Europa, som Royal Philharmonic Orchestra, Birmingham Symphony Orchestra, Prague Symphony, Frankfurt Radio, Konzerthausorchester Berlin og Belgian National Philharmonic Orchestra, med Baltimore Symphony Orchestra i USA og Tokyo Symphony Orchestra,

COVID-19: Vi følger de nasjonale retningslinjene for godt smitteværn.

PROGRAM
J. Brahms - Fiolinsonate nr. 1 (op. 78)
P. Tsjaikovskij - Souvenir d ́lieu cher
E. Grieg - Våren
Fiolinsonate nr 2 (op. 13)

Godt...

Tickets
Sesongkort 600 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve