Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
UNGDOMSLAGET LIV, VONHEIM

Rebekka Bakken band

Organizer UNGDOMSLAGET LIV, VONHEIM
Venue Lysnes Ungdomshus
Vangsvegen 202
Date Saturday 15. May 2021
Open from 18:30 to 23:00
Show starts 20:00

Rebekka Bakken er utvilsomt en av de mest særegne og spennende stemmene i Europa. Etter mange år i utlendighet, flyttet hun tilbake til Norge for noen år siden. Hun spiller jevnlig på festivaler i Europa og har et stort publikum spesielt i mellom-Europa. Det er vanskelig å sette Rebekka i noen bås, singer-songwriter, amerikana, jazz, folk, soul eller blues, hun er innom de fleste sjangere. Bakkens vokal strekker seg over tre oktaver, noe som gir en helt særegen fremførelse.
Kritikere trekker ofte frem Bakkens fremragende liveprestasjoner, og den spesielle kontakten hun får med sitt publikum. Rebekka Bakken har en imponerende plateproduksjon bak seg, men her hjemme ble hun for alvor kjent med albumet «A little drop of poison» hvor hun tolker 16 låter av Tom Waits sammen med Frankfurt Radio Big Band.
Nylig kom albumet «Most Personal» på Universal Music, en «best of» samling med 5 hittil uutgitte låter. Rebekka gjestet Herr Nilsen i fjor vinter med stinn brakke og full jubel, nå er hun tilbake!
Forhistorien er imidlertid også spennende skole for fremtidige karrieresøkende, men imponerende lesning også for noen og en hver. Hun reiste uten blygsel og engstelse, som ung og målrettet musikk-freak i 1995, fra Drammen til New York, direkte og uten mellomlandinger og motforestillinger overhodet. Der fikk hun aksept og fotfeste som sanger og låtskriver blant verdens kanskje mest krevende og bortskjemte musikere og tilhørere, og spilte seg med kløkt, sjarm og egenartet stemme gjennom vrimmelen av klubber i The Big Apple. Og hun spilte for uten sitt eget pianoakkompagnement sammen med metropolens og dermed noen av verdens fremste pop-/jazzmusikere. Hun iverksatte med andre ord en karriere på egen hånd, uten hjelp av store amerikanske forlag og plateselskaper, men ved hjelp av kombinasjonen hardt arbeid, talent som komponist og tekstforfatter, og en fantastisk stemme. Men på 2000 tallet flyttet hun med kjærlighet og forhåpninger til Europa, og mestret på beundringsverdig vis med utgangspunkt i Wien en tilsvarende etablering i noen av Mellom-Europas mest musikkinnflytelsesrike musikkmiljøer. 
Rebekka Bakken er rett og slett en artist og vokalist av verdensklasse, og med musikere Børge Pettersen Øverlier , gitarer TBA. keys., Tor Egil Kreken , bass og Rune Arnesen, trommer, som for orienterte så vel som uinnvidde vil fortone seg som noe av det beste som finnes i kategorien pop/rock/jazz aktører. For sjanger er nemlig litt vanskelig å definere med Rebekka Bakken, men man forsøksvis definere form som en tilnærming til jazz, pop og tidvis folk og americana.

Rebekka Bakken er utvilsomt en av de mest særegne og spennende stemmene i Europa. Etter mange år i utlendighet, flyttet hun tilbake til Norge for noen år siden. Hun spiller jevnlig på festivaler i Europa og har et stort publikum spesielt i mellom-Europa. Det er vanskelig å...

Tickets
Billett Rebekka Bakken band 200 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve