Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Spillestedet Stengade

Copenhagen Jazz Festival: Vansind + Idaslet

http://www.stengade.dk
Organizer Spillestedet Stengade
Venue Spillestedet Stengade
Stengade 18, København, Danmark
Date Friday 23. July 2021
Open from 18:30 to 22:30

Vi slår dørene op til folk og viking metal, om bord langskibet sætter vi kurs mod sagaer og folkeviser.

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival

OBS! Vi forventer restriktioner til denne begivenhed grundet covid-19, derfor sælges der begrænset antal billetter og det forventes at afvikles som siddende koncert + talk.

Vansind:
Et år efter udgivelsen af singlen ”Valborgsnat” er Vansind nu klar med en ny udgivelse, denne gang i form af en tre numre lang EP, som har fået titlen ”MXIII”. Vansinds tekstunivers tager sit udgangspunkt i vikingetidens mytologi og begivenheder, fx refererer EP’ens titel til året for den danske konge Svend Tveskægs indtog i England i 1013, samt begivenhederne som fulgte efter hans død.

EP’en rummer sangene ”Fra Fremmed Kyst” (03:39), ”Den Farlige Færd” (05:23) og ”Gæstebudet” (07:14), som fortæller hver deres historie om mod, ære, forræderi, overgreb, guder, konger og møer, kort sagt alt det, som en viking drømmer om aftenen før slaget! Med melodiøse hooks, tungt pumpende riffs og en blanding af dyb growl og kvindevokal inviteres lytteren med ombord på nærmeste langskib og med på en rejse gennem natten, fuld af både eventyr og skyggerne af ting, der gemmer sig i mørket.

”Fra Fremmed Kyst” er en fortælling om desperation og om at sætte alt på et bræt for fællesskabets skyld, og måske om det der kan ske når man udfordrer skæbnen en gang for meget. ”Den Farefulde Færd” er historien, som antydes i EP’ens titel, nemlig den om Kong Svend af Danmark hvis mod og styrke underlagde ham England men hvis sønner måtte se deres egen skinsyge og ambitioner gøre en ende på faderens visioner. Slutteligt fortæller ”Gæstebudet” den ældgamle historie om et af krigens mange ansigter; mødet mellem soldaten og kvinden, som i sidste ende sjældent ender lykkeligt for nogen af dem.

Lige som året 2020 sygnede hen i glemslen, i hvert fald med hensyn til live koncerter, lige så fuldt af liv og fest skal 2021 blive, og med ”MXIII” sætter Vansind sejl mod nye kyster med mjød i lasten og glæde og håb i hjertet. Tag plads ved åren på denne farefulde færd og mød os på valen i det kommende år, hvor vi planlægger at invadere København, Roskilde, Århus, Rønne og Odense, bare til en start.

Idaslet:
Idaslet spirer i den danske undergrunds muld. Med deres version af folk metal drog Idaslet på deres første vikingetogt i 2020 med udgivelsen af deres EP "Lurernes Glammen", og har nu sat
sejl mod de danske byer. Med rødderne solidt plantet i sagaer og folkeviser, kvæder Idaslet danske strofer både med growl og skønsang. Harmonika og guitarer beriger lydbilledet med
folkelige melodier, imens trommer og bas leverer rytmer der indbyder til dans og fællessang.
--------------------------------------------------
Entré: 135 kr (inkl gebyr) / intet dørsalg (afhængig af corona restriktioner til den tid)

Vi slår dørene op til folk og viking metal, om bord langskibet sætter vi kurs mod sagaer og folkeviser.

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival

OBS! Vi forventer restriktioner til denne begivenhed grundet covid-19, derfor sælges der...

Tickets
Copenhagen Jazz Festival: Vansind + Idaslet 135 DKK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve