Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
GAMLEBYEN FESTIVALDRIFT AS

Jimmy Smash // Gamlebyen Kulturhus

http://www.gamlebyenkulturhus.no
Organizer GAMLEBYEN FESTIVALDRIFT AS
Venue Gamlebyen kulturhus
Kirkegaten 24, 1632 Gamle Fredrikstad, Norge
Date Saturday 14. August 2021
Open from 21:50 to 23:00
Min. age 18

Jimmy Smash debuterte i 2017 med musikk på tvers av sjangre med elementer med alt fra soul til hip hop og rock flettet sammen. De har etablert et lydbilde basert på egnepreferanser tatt fra forskjellige sjangre som har resultert i en skreddersydd unik sound hvor en moderne produksjon møter estetikk fra klassisk musikk og neo-elektrisk soul. Med elementer, melodier, samples og produksjonsteknikker lånt fra alle mulige sjangre, og en mix av digital programmering og analogiske instrumenter, beviser Jimmy Smash gang på gang at de har skapt deres eget stemningsfulle feel-good univers.

Med bakgrunn fra to vidt forskjellige musikksjangre skulle man ikke tro at Mikkel Graham Guttormsen og Håvard Lyngstad ville ende opp som duoen Jimmy Smash. Mikkel vokste opp med lyden av A Tribe Called Quest, Gang Starr, The Roots og fordypet seg nærmest til en doktorgrad i J Dilla. Håvard brukte tenåringstiden på å spille gitar og trommer med prog og trash metal som sine største inspirasjonskilder. Det viste seg likevel at nettopp de to ulikemusikalske bakgrunnene, isymbiose, ble utgangspunktet for lyden av det som er Jimmy Smash. Singelen «August» som kom i slutten av mars fikk blant annet omtale hos 730.no, var “Ukens Upcoming” hos danske Bands Of Tomorrow, og fikk plass på “Best akkurat nå”-spalten hos P3.

I tillegg har Jimmy Smash hatt musikk liggende på spillelistene til NRK P1og P3 i lang tid, og flertallige singler fra gutta har vært radiolistet siden debuten i 2017.Singelen«Say It Again» fra forrige EP la seg på 5. plass over mest spilte norsk låter på radio i Norge i løpet av sommeren i fjor, og «Over» fra årets EP «HOME» har allerede ligget påtopp 10 over mest spilte norske låter på radio helt siden slippet i februar. Låta «Misguided», også fra årets EP, ble raskt listet hos P3, og fikk som alle tidligere utgivelser omtale i diverse musikkpublikasjoner både i UK og resten av verden.

Jimmy Smash debuterte i 2017 med musikk på tvers av sjangre med elementer med alt fra soul til hip hop og rock flettet sammen. De har etablert et lydbilde basert på egnepreferanser tatt fra forskjellige sjangre som har resultert i en skreddersydd unik sound hvor en moderne...

Tickets
Jimmy Smash // Gamlebyen Kulturhus 310 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve