Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
PLATESELSKAPET NO. 13 AS

Vi skal storme himmelen!

https://plateselskapetno13.no
Organizer PLATESELSKAPET NO. 13 AS
Venue Sagene festivitetshus
Holsts gate 3, Oslo, Norge
Date Saturday 13. November 2021
Open from 14:00

I 2021 er det 150 år siden Pariserkommunen oppsto. Frankrike hadde nettopp vært i krig mot Tyskland. Paris ble beleiret og byen sultet, men den nektet å kapitulere selv om resten av landet ga seg. I denne ekstremt pressa situasjonen ble det etablert en kommune som åpnet opp for en rekke frigjørende opplevelser. Hjemløse fikk flytte inn i tomme hus, det ble holdt store utendørskonserter, fabrikker ble overtatt av arbeiderne og det ble innført et religionsfritt utdanningssystem. Etter 72 dager ble Kommunen knust av regjeringstroppene, men den ble stående som et første eksempel på hvordan en arbeiderstat kunne se ut. Et forsøk som skulle fortsette å inspirere helt fram til i dag.

I konsertforestillingen «Vi skal storme himmelen!» vil vi leve oss inn i de 72 dagene Pariserkommunen varte, og se hvordan opplevelsene og kampene som utgjorde Kommunen har fortsatt å virke helt fram til vår tid. Det vil bli en kveld fylt med kampånd og sang, men også ettertanke, kjærlighet og sorg.

«Kommunen var omringet på alle kanter, og hadde bare død i vente. Det eneste den kunne gjøre var å være modig, og det var den. Og ved å dø åpnet den døra til framtida på vidt gap. Det var dens skjebne.»
– Louise Michel

MEDVIRKENDE

Ohnesorg
Sosialistisk kor i Oslo
Rudolf Terland Bjørnerem - Tekst og regi
Terje Sylvarnes - Komponist
Elise Tunstrøm - Regi
Desiree Bøgh Vaksdal og Arturo Tovar - Skuespill
Christa Barlinn Korvald - Scenografi
Brage Aronsen - Produsent

Ohnesorg:
Elida Høeg - vokal
Jenny Berger Myhre - klarinett
Martin Ulvin - perkusjon
Rudolf Terland Bjørnerem - gitar og ukulele

Prosjektet er støttet av Kulturrådet og Fritt ord.

Links to artist

I 2021 er det 150 år siden Pariserkommunen oppsto. Frankrike hadde nettopp vært i krig mot Tyskland. Paris ble beleiret og byen sultet, men den nektet å kapitulere selv om resten av landet ga seg. I denne ekstremt pressa situasjonen ble det etablert en kommune som åpnet opp...

Tickets
Student/ubemidla 150 NOK
-
0
+
Solidaritetsbillett 350 NOK
-
0
+
Ordinær billett 250 NOK

SOLD OUT

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve