Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Bamble bibliotek og litteraturhus

FEW!

Griseflax - Helene Uri og Ali Mohammed i samtale om norske ord og uttrykk

https://www.bamble.kommune.no/bibliotek/
Organizer Bamble bibliotek og litteraturhus
Venue Bamble bibliotek og litteraturhus
Bamble bibliotek og litteraturhus
Date Thursday 04. November 2021
Show starts 19:00

Helene Uri og Ali Mohammed i samtale om norske ord og uttrykk.
Det å lære et nytt språk, er både krevende og spennende. Det handler ikke bare om ordene vi bruker, men også den sammenhengen ordene er brukt i. Norske ord og uttrykk er selve krydderet i det norske språket, men kan det også være med på å skape forvirring og misforståelser, både blant de som skal lære norsk og de av oss som har norsk som morsmål?

Det blir salg og signering av bøker.

Helene Uri er forfatter og språkviter. Hun har doktorgrad fra Universitetet i Oslo og er nå professor II i kreativ skriving ved Norsk barnebokinstitutt.
Hun har utgitt både faglitteratur, barne- og ungdomsbøker og romaner for voksne. For boka Hvem sa hva – kvinner, menn og språk, fikk hun Brageprisen i 2018. Helene Uri er også Aftenpostens faste språkspaltist.

Ali Mohammed kom til Norge i 2012 og merket tidlig at språket var veldig viktig for integreringen. Spesiell interesse fikk han for norske ord og uttrykk og startet arbeidet med å oversette og forklare disse på sitt eget språk, somali. Dette førte til utgivelse av boken "Griseflax" i 2020. En bok som fikk mye oppmerksomhet fra media.

Even H. Kaalstad er samtaleleder. Han driver sitt eget firma EHK-kreativ som i hovedsak jobber innenfor kulturfeltet. Even har lang erfaring som konferansier, møteleder og talkshow-vert. I mange år har han jobbet med forfattere og forfatterarrangement i forbindelse med sin tidligere jobb i Aschehoug forlag.

Helene Uri og Ali Mohammed i samtale om norske ord og uttrykk.
Det å lære et nytt språk, er både krevende og spennende. Det handler ikke bare om ordene vi bruker, men også den sammenhengen ordene er brukt i. Norske ord og uttrykk er selve krydderet i det norske...

Ticket name Choose amount
Gratisbilletter 0 NOK

SOLD OUT

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve