Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
NORDIC LIGHT EVENTS AS

Nordic Light Festival - Ansikt til Ansikt. Morten Krogvold møter Gunnar Danbolt

https://www.nordiclightfestival.no/
Organizer NORDIC LIGHT EVENTS AS
Venue Caroline kino- og konferansesenter, Kristiansund
Date Saturday 30. October 2021
Open from 19:30
Show starts 20:00

Nordic Light Festival of Photography sin ærespresident Morten Krogvold møter Gunnar Danbolt ANSIKT TIL ANSIKT på scenen i Caroline Konferansesenter under festivalen lørdag 30 oktober kl. 20.00.

Ansikt til ansikt var en norsk portrettserie med fotografen Morten Krogvold som gikk på NRK1 i 2003 - 2008. Konseptet gikk ut på at Krogvold inviterte norske kjendiser som han fotograferte, mens han intervjuet dem. Under Nordic Light Festival of Photography har det blitt en tradisjon å oppleve Morten Krogvold intervjue spesielt inviterte gjester på scenen, i år har han invitert Norges store kunsthistoriker Gunnar Danbolt.

Gunnar Danbolt er professor emeritus i europeisk kunsthistorie ved Universitetet i Bergen. Han er kjent som programleder for Kunstreisen i NRK P2 hvor han sammen med Nina Skurtveit presenterte kunst fra USA og Europa. Han har skrevet en rekke bøker og artikler om kunst fra middelalder og renessanse og til moderne billedkunst, særlig den norske. Han har skrevet større oversiktsverk og en rekke monografier om moderne kunstnere som Håkon Bleken, Inger Sitter, Kjell Nupen og adskillig flere. Danbolt er også en populær foredragsholder som reiser land og strand rundt og snakker om kunst, både den norske og den europeisk-amerikanske. I tillegg til dette har han i mange tiår introdusert klassisk musikk og opera i Grieghallen i Bergen, både for Bergen Filharmoniske orkester og Bergen Nasjonale Opera. Han begynte sin karriere med å arbeide med italiensk kunst fra tidlig middelalder, men har altså gradvis gått over til moderne norsk kunst. I grunnen stanser ikke hans interesse med kunst, for han er også opptatt av både litteratur og musikk.

Morten Krogvold er en norsk fotograf, forfatter, foredragsholder og programleder, bosatt i Oslo. Han har siden 1980-tallet vært en av Norges mest medieomtalte fotografer. Krogvold er særlig kjent for sine svart-hvitt portretter av kunstnere, politikere og andre berømte personligheter, men motivkretsene hans består i tillegg til mennesker også av natur og eldre, klassisk arkitektur. Krogvold har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland, ledet TV-programmer og gitt ut bøker. I tillegg er han en populær kursholder for både amatører og profesjonelle fotografer. Krogvold har mottatt flere priser. For sin samlede innsats og sitt engasjement for fotografiet ble han i 2005 hedret med dekorasjonen Ridder av 1. klasse i Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Nordic Light Festival of Photography sin ærespresident Morten Krogvold møter Gunnar Danbolt ANSIKT TIL ANSIKT på scenen i Caroline Konferansesenter under festivalen lørdag 30 oktober kl. 20.00.

Ansikt til ansikt var en norsk portrettserie med fotografen...

Ticket name Choose amount
Ansikt til Ansikt - Morten Krogvold møter Gunnar Danbolt 260 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve