Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
TERMINALEN BYSCENE AS

Nils Petter Molvær Group // Terminalen

http://terminalenbyscene.no
Organizer TERMINALEN BYSCENE AS
Venue TERMINALEN
Keiser Wilhelms gate 6, Ålesund, Norge
Date Wednesday 15. December 2021
Open from 20:00 to 23:00
Show starts 21:00
Min. age 18

Nils Petter Molvær Group spiller på Terminalen 15. desember 2021.

Buoyancy er et bandalbum. Mer enn noen gang har Molvær involvert sine medmusikanter i konseptet. Switch brakte ham nærmere Sundstøl og Dahlen, mens den nye bassisten Jo Berger Myhre har hatt betydelig innflytelse på hvilken form Buoyancy ville ta, ikke minst som co-produsent.

Det faktum at det er et bandalbum betyr ikke at Molvær fornekter seg selv noen svært poetiske soloparti underveis. Men på en fantastisk måte har han lykkes i å brette hele bandets lyd inn i trompeten, at selv solopartiene kommer ut som kollektive prestasjoner. Platen vant Spellemannpris for beste jazzplate 2016.

Trompetisten, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær har endret ansiktet til improvisert musikk i Europa det siste tiåret. I tillegg til å være en grensesprengende trompetist, som skaper sin egen unike sound, har han også spilt inn lydspor for en rekke filmer og TV-filmer, dokumentarer og skuespill. Så langt har det blitt ni album under eget navn.

Molværs debutalbum "Khmer" (ECM) solgte over 250.000 eksemplarer på verdensbasis og etablerte Molvær som en av de ledende stemmene til den nye europeiske jazzbevegelsen av nittitallet. Oppfølgerne "Solid Enten", "NP3", "Streamer", "Akutten", "Re-Vision", og "Hamada" ble alle sluppet av Universal / Emarcy -med stort hell - over hele verden. Med albumet "Baboon Moon" gikk Molvær over til SONY Columbia og jobbet med et nytt band med Stian Westerhus på gitar og Erland Dahlen på trommer.

Stilistisk har han forandret ved å integrere mer indie-rock og alternative elementer i musikken hans. Hans siste innsats omfatter arbeider med symfoniorkestre og med den kjente norske komponist / arrangør Rolf Wallin. I 2013 ga han ut et album sammen med den tyske DJ og elektronisk artist Moritz von Oswald.

Nils Petter Molvær - trompet

Johan Lindstrøm - gitar, steel gitar

Jo Berger Myhre - bass

Erland Dahlen - slagverk, perc


Sven Persson - lyddesign

Dørene åpner: 20:00
Konsertstart: 21:00
ID: 18

Nils Petter Molvær Group spiller på Terminalen 15. desember 2021.

Buoyancy er et bandalbum. Mer enn noen gang har Molvær involvert sine medmusikanter i konseptet. Switch brakte ham nærmere Sundstøl og Dahlen, mens den nye bassisten Jo Berger Myhre har hatt...

Ticket name Choose amount
Nils Petter Molvær // Terminalen 350,00 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve