Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Spillestedet Thy S/I

SVARTSOT

http://www.spillestedetthy.dk
Organizer Spillestedet Thy S/I
Venue Plantagehuset
Plantagevej 18, Thisted, Danmark
Date 27. May 2022
Open from 20:00 to 23:00
Show starts 21:00

Siden begyndelsen i 2005 som det eneste danske band i genren, har SVARTSOT været instrumentel i etableringen af det hjemlige folkmetal-scene.

Bandets unikke stil er bastardafkommet af mødet mellem folk- og middelaldermusikkens fængende melodier og dødsmetallens tyngde og råenergi. Mens rytmeguitar, bas og trommer lægger et solidt fundament til de autentiske toner på mandolin, sækkepibe og fløjter, bygger leadguitar en bro mellem de to verdener. SVARTSOTs growlede og overvejende dansksprogede tekster inspireres af gamle fortællinger fra Danmarks væld folkesagn og historie.

Efter udgivelsen af demoerne Svundne Tider (2006) og Tvende Ravne (2007), udgav SVARTSOT tre albums på Napalm Records: Ravnenes Saga (2007), Mulmets Viser (2010) og maledictus eris (2011). Albummet Vældet (2015) udgaves som samarbejde mellem bandets eget selskab, Of Wood And Iron Productions, og det ungarske selskab Nail Records. Efter- følgeren til Vældet blev skrinlagt i forbindelse med udskiftning af bassist i 2017/18, og idéen om at udgive en samling folkeviser og middelalderlige sange, der havde inspireret bandet gennem årene, blev til. Albummet, der har fået titlen Kumbl, som er olddansk for ’mindesmærke’, skulle oprindeligt have være en del af SVARTSOTs 15 års jubilæum i 2020. Af forskellige årsager, kunne pladen dog først indspilles under pandemien. Kumbl udkommer i 2022 på det danske sel- skab Mighty Music.

SVARTSOT er nu et etableret band på folkmetal-scenen i såvel ind- som udlandet og har spillet koncerter på festivaler og turnéer med flertallet af de allerstørste navne inden for folkmetal-genren og i store dele af Europa, mm. Bandet har opnået et ry som live-band med fansene i fokus, hvor koncerterne præges af den unikke oplevelse og fest til tonerne af det på én gang brutale, men melodiske folkmetal.

Siden begyndelsen i 2005 som det eneste danske band i genren, har SVARTSOT været instrumentel i etableringen af det hjemlige folkmetal-scene.

Bandets unikke stil er bastardafkommet af mødet mellem folk- og middelaldermusikkens fængende melodier og...

Ticket name Choose amount
Billet, voksen 150,00 DKK
-
0
+
Ung-Billet 75,00 DKK
-
0
+
Ledsagerbillet 0,00 DKK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve