THE FITS

Cinemateket USF
02-21. mai 2017
Dørene åpner kl 19:45
Dørene stenger kl 17:00
https://cinemateket-usf.no/arkiv/15228

TIR 2. MAI KL. 20.00
TIR 16. MAI KL. 18.00
SØN 21. MAI KL. 17.00

The Fits. Regi: Anna Rose Helmer. USA 2015. Utleie: Cinematekene. Engelsk tale, utekstet. DCP, 1 t 11 min.

Her er hvordan man kan fortelle en historie om å være en jente som ikke handler om en seksuell oppvåkning. I sin debutfilm The Fits gir regissør Anna Rose Holmer oss en meditasjon over selvoppdagelse som fokuserer på å finne den dype i det hverdagslige.

Kullsvart, flettet hår, senete kropp, definerte muskler, sterk vilje. Elleve år gamle Toni fra Cincinatti trener boksing sammen med storebroren sin, men kaster nysgjerrige blikk over på de selvsikre og forfengelige tenåringsjentene i dansegruppa Løvinnene. Like etter at Toni blir tatt opp i gruppa, blir flere av jentene rammet av mystiske anfall med uforklarlige krampetrekninger og besvimelser. Skyldes det stress? Nerver? Er det noe i drikkevannet? Og er det smittsomt? Mens Toni prøver å få grep om dansen, betrakter hun den tiltagende epidemien rundt seg med skepsis og fascinasjon.

Med sparsommelig dialog, men et ekspressivt lydbilde og et velkomponert visuelt blikk, presenterer The Fits oss for Tonis verden. Filmen er full av energi, fysisk bevegelse og girlpower, samtidig som det er noe dvelende og gåtefullt over fremstillingen av sykdommen blant ungjentene. En oppvekstskildring fra øverste hylle.

Om regissøren
Anna Rose Holmer er en amerikansk filmskaper og produsent. Etter å ha studert filmfoto ved New York University, har hun produsert og regissert dokumentarfilm. The Fits er hennes første spillefilm, og er laget på lavt budsjett gjennom et talentprogram i regi av Venezia-festivalen, der filmen hadde sin premiere.

Se flere arrangement fra denne arrangøren
Billettnavn Velg antall
THE FITS 2. MAI KL. 20.00 kr80,-
THE FITS 16. MAI KL. 18.00 kr80,-
THE FITS 21. MAI KL. 17.00 kr80,-

Alle arrangementer, rett i lomma

Utforsk og kjøp billetter i vår app

Hvor finner jeg billettene/varene mine?

Du finner en oversikt over dine billetter og varer du har bestilt og betalt på «Mine kjøp». Ligger det ikke her, kan du ikke regne med at dette er på plass. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Hvordan henter jeg ut kjøpte varer?

QR-koden for de gjeldende billettene eller varene identifiserer at du har gjennomført et kjøp. Vis frem denne i inngang, bar eller hvor du en skal få inngang/utlevering av vare. Du kan vise den frem via skjermen på smarttelefonen din eller ved å skrive den ut på papir. Husk at denne koden er unik for den gjeldende bestillingen og gi den ikke bort til noen som ikke skal ha rett til å ta den i bruk.

✕ Lukk

Jeg har ikke fått e-post med kvittering

Dette kan skyldes at det ikke er gjort et kjøp. Sjekk «Mine kjøp» for å se om det er der. Om det ikke ligger der heller, er et kjøp ikke gjennomført og du ikke regne med å få komme inn på arrangement, utested eller hente ut vare. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Jeg har glemt passordet mitt eller får melding om «Feil brukernavn eller passord»

Kommer du ikke på passord ditt, kan du gå til «Glemt passord» og legge inn epostadressen/brukernavn og trykke på «Lag nytt passord».

✕ Lukk

Hvordan bruke Tikkio på mobil?

Tikkio kan brukes med en smarttelefon, enten via app (iPhone & Android) eller via nettleser – gå til www.tikkio.com.

✕ Lukk