THE FITS

Cinemateket USF
02-21. May 2017
Doors open at 19:45
Doors closes at 17:00
https://cinemateket-usf.no/arkiv/15228

TIR 2. MAI KL. 20.00
TIR 16. MAI KL. 18.00
SØN 21. MAI KL. 17.00

The Fits. Regi: Anna Rose Helmer. USA 2015. Utleie: Cinematekene. Engelsk tale, utekstet. DCP, 1 t 11 min.

Her er hvordan man kan fortelle en historie om å være en jente som ikke handler om en seksuell oppvåkning. I sin debutfilm The Fits gir regissør Anna Rose Holmer oss en meditasjon over selvoppdagelse som fokuserer på å finne den dype i det hverdagslige.

Kullsvart, flettet hår, senete kropp, definerte muskler, sterk vilje. Elleve år gamle Toni fra Cincinatti trener boksing sammen med storebroren sin, men kaster nysgjerrige blikk over på de selvsikre og forfengelige tenåringsjentene i dansegruppa Løvinnene. Like etter at Toni blir tatt opp i gruppa, blir flere av jentene rammet av mystiske anfall med uforklarlige krampetrekninger og besvimelser. Skyldes det stress? Nerver? Er det noe i drikkevannet? Og er det smittsomt? Mens Toni prøver å få grep om dansen, betrakter hun den tiltagende epidemien rundt seg med skepsis og fascinasjon.

Med sparsommelig dialog, men et ekspressivt lydbilde og et velkomponert visuelt blikk, presenterer The Fits oss for Tonis verden. Filmen er full av energi, fysisk bevegelse og girlpower, samtidig som det er noe dvelende og gåtefullt over fremstillingen av sykdommen blant ungjentene. En oppvekstskildring fra øverste hylle.

Om regissøren
Anna Rose Holmer er en amerikansk filmskaper og produsent. Etter å ha studert filmfoto ved New York University, har hun produsert og regissert dokumentarfilm. The Fits er hennes første spillefilm, og er laget på lavt budsjett gjennom et talentprogram i regi av Venezia-festivalen, der filmen hadde sin premiere.

This event has concluded already.