Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
RØED CAFÉ & GALLERI AS

Konsert: "På liv og død" // 4. februar

Organizer RØED CAFÉ & GALLERI AS
Venue Galleri Røed Jeløy
Røedalléen 26, Moss, Norge
Date Friday 04. February 2022
Open from 18:00 to 21:00
Show starts 19:00

Forestilling om musikk og sykdom på 1700-tallet.
På liv og død er en konsertforestilling med barokkfiolinsonater spilt på originalinstrumenter og kåseri rundt temaet sykdom og ulykker på 1700-tallet.
Prosjektets initiativtager, Maren Elle, er fiolinist i Kringkastingsorkesteret og Barokkanerne til vanlig, og spiller i dette prosjektet med Gunnhild Tønder på cembalo og Gunnar Hauge på barokkcello/gambe. Tønder og Hauge er også faste medlemmer av Barokkanerne, og er blant de fremste utøverne på sitt felt i landet.
De har satt sammen et variert program med musikalske kontraster og store følelser, som de presenterer på en tankevekkende og dagsaktuell måte. Lege og idéhistoriker Anne Helene Kveim Lie kåserer rundt følgende spørsmål: Hvordan var det å være fattig musiker på 1700-tallet? Hva slags ulykker og sykdommer kunne de bli rammet av?
Musikerne lover å by på overraskelser i en konsert utenom det vanlige og er ekstra glade for å kunne spille for et levende publikum i disse dager.

Program

Giovanni Antonio Pandolfi Mealli (1624-1670) Sonate nr 2 opus 4 «La Viviana»

Francois Couperin (1668-1773) Septiéme concert fra Les goûts réunis

1. Gravement, et gracieusement

2. Allemande

3. Sarabande

4. Gavote


J.S. Bach (1685-1750) Es ist nichts Gesundes an meinem Leibe, BWV 25

Bassarie: Ach, wo hol ich Armer Rat?


J.S: Bach Sonate nr 3 i E, BWV 1016

1. Adagio

2. Allegro


Marin Marais (1656-1728) Tableau de l’Opération de la Taille


Arcangelo Corelli (1653-1713) Sonate nr 5 op.5 i g-moll

4. Vivace

1. Adagio

2. Vivace

3. Adagio

5. Giga


Giovanni Battista Fontana (1589-1630) Sonata prima


Medvirkende:Maren Elle, f.1975, fiolinist i Kork (Kringkastingsorkesteret) og barokkfiolinist i ensemblet Barokkanerne. Hun har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, Barratt Dues Musikkinstitutt og Konservatoriet i Utrecht, Nederland. Hun studerte fiolin med blant andre Stephan Barratt Due og Geir Inge Lotsberg. De senere årene har hun tatt timer i barokkfiolin med Richard Gwilt og Walter Reiter. Maren er en allsidig musiker og har medvirket på en rekke plateutgivelser både innen klassisk og rytmisk musikk. Hun er en etterspurt kammermusiker som tar oppdrag for Ensemble Ernst, Oslo Sinfonietta, Min-Ensemblet og Oslo Strings- for å nevne noen. Juni 2019 medvirket hun i forestillingen "Territorium" på Bali som medkomponist og improvisatør. Tidligere har hun vært fast ansatt som landsdelsmusiker i Harstad, og hun har jobbet flere år som frilansmusiker, blant annet med tre års sammenhengende vikariater i Oslofilharmonien- før hun fikk fast stilling som fiolinist i Kork i 2010. Maren har de siste årene hatt suksess med barnekonserten Zook og småKORK, som opprinnelig ble laget til kammerkonsertserien Kork Kammer- og som senere ble spilt på Barnas Ultima, Molde Jazzfestival, Olavsfestdagene, Vestfoldfestspillene, Festspillene i Elverum og Juba Juba. I forestillingen var Maren produsent, musiker og manusforfatter.

Gunnhild Tønder, f.1978, er frilansmusiker og utdannet som cembalist, pianist, kammermusiker og akkompagnatør fra Sibelius-Akatemia i Helsinki og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Etter 11 år i København og Berlin, er hun nå bosatt i Oslo og har oppdrag i hele Europa.

Gunnhild har medvirket i produksjoner som Mozarts Don Giovanni på Opera Hedeland i Danmark, «I Natt i natt» på Malmö Opera, Handels Orlando for Opera Australia i Melbourne, Nedstigninger på Det Kongelige Teater i København, og flere produksjoner med Nordic Network for Early Opera i København i perioden 2007-2014. Som continuocembalist har hun spilt med Orchestre Les Siécle, Oslo- Filharmonien, Norsk Barokkorkester, MiN-ensemblet,Trondheim Symfoniorkester, KORK, Danmarks Radio, Copenhagen Phil, Underholdningsorkesteret, Norrlands Opera, Barokkanerne, Athelas Sinfonietta, Concerto Copenhagen og mange flere. Sommeren 2018 og 2019 var hun mentor og coach for sangere og musikere på Vadstena-Akademin under produksjonen «Solen och Nordstjärnan»(2018) og Telemanns «Orpheus» (2019)


Sammen med blokkfløytist Pernille Petersen og cellist Thomas Pitt, var hun med og spilte inn sonater av Pietro Castrucci i 2010. Ellers har Gunnhild medvirket på cd-innspillinger med blant annet Athelas Sinfonietta, Det Norske Solistkor og med trompetist Mark Bennett og MiN-ensemblet.

I tillegg til sin virksomhet som solist og kammermusiker, arbeider Gunnhild som akkompagnatør og repetitør i tidligmusikk på Kunsthøyskolen i Oslo, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Syd-Dansk Musik og Skuespilskole og Opera-Akademiet.

Gunnar Hauge, f. 1973 er barokkcellist med utdanning fra Norges Musikkhøgskole og
North Park College i Chicago. Gunnar er en sentral musiker i det norske tidligmusikkmiljøet, og som fast continuocellist i flere ensembler. Spiller i Norsk Barokkorkester, Barokkanerne, Bergen Barokk, Oslo Barokkorkester og Barokksolistene. Han jobber også jevnlig i de internasjonale anerkjente orkestrene Concerto Copenhagen i Danmark og Arte dei Suonatori i Polen, og spiller i barokkvartetten Nattergal. I tillegg spiller han gambe og er en aktiv frilanser på moderne cello, og er fast medlem og en av grunnleggerne av samtidsmusikkensemblet Ensemle Ernst.


Øvrige medvirkende:Anne Helene Kveim Lie, lege og idéhistoriker, kåsør

Ole Georg Moseng, medisinhistoriker, kåsør


Hilde Andersen, regissør (regikonsulent)

Maria Zahl, sminke/maskør

Forestilling om musikk og sykdom på 1700-tallet.
På liv og død er en konsertforestilling med barokkfiolinsonater spilt på originalinstrumenter og kåseri rundt temaet sykdom og ulykker på 1700-tallet.
Prosjektets initiativtager, Maren Elle, er fiolinist i...

Ticket name Choose amount
Billett: På liv og død 220,00 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve