Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
BOKHANDLERENS KULTURFORENING

Kenneth Ishak

Organizer BOKHANDLERENS KULTURFORENING
Venue Bokhandleren på Tofte
Østre Strandvei 5, Tofte, Norge
Date 13. August 2022
Open from 19:00 to 23:00
Show starts 20:00

Dette er stor popmusikk som ikke prøver å være stor. Popmusikk som eksisterer på egne premisser og som prøver å si noe viktig.

Ishak har holdt seg opptatt som produsent og som frontfigur i bandet Beezewax (som han var med å starte som tenåring), prosjektet Heyerdahl og litteratur- og musikkduoen Universet med forfatter Bård Torgersen.

Han har en lang karriere som artist der han sjelden har tatt noen opphold. Det har vært kontinuerlig aktivitet med turnéer rundt i verden som har bragt ham til scener overalt fra Brasil til Japan, og med en samlet diskografi femten album, der Native Tongue fra 2021 er det sekstende.

Selv om Ishak har markert seg som en tydelig produsent de siste årene, med samarbeid med artister som Kaja Gunnufsen, Signe Marie Rustad og Verdensrommet ville han at noen andre enn ham selv skulle sitte i produsentstolen denne gangen. Valget falt på Jaga Jazzists Lars Horntveth.

For å fange den visjonen Ishak hadde for albumet og få den rette livevibben rekrutterte han noen av sine norske favorittmusikere; Erland Dahlen (trommer og perkusjon), Ådne Meisfjord (synth), Mattias Krohn Nielsen (gitarer og tangenter) og eksil-amerikaneren Ryan McPhun (bass). Sistnevnte, bedre kjent som Ruby Suns, ble også valgt ut til å mikse album til slutt.

Albumet Native Tongue har på en måte to parallelle temaer, ett for den tekstlige tematikken og et for det musikalske. For det musikalske har den allsidige kultartisten Arthur Russel vært en ledestjerne. For det tekstlige så har det vært Ishaks bakgrunn som halvt norsk og halv malaysisk, og de spørsmålene som tvinger seg frem om identitet og tilhørighet, noe som trer frem allerede ved tittelen på albumet og dets første låt, Native Tongue.

– Et søken etter identitet er nok hovedtemaet for albumet. Det er et slags unnskyldning til mitt fars hjemland Malaysia for å ikke ha anerkjent min tilhørighet der. Til min bestemor som kalte meg Ishmael og ikke Kenneth.

Dette er stor popmusikk som ikke prøver å være stor. Popmusikk som eksisterer på egne premisser og som prøver å si noe viktig.

Ishak har holdt seg opptatt som produsent og som frontfigur i bandet Beezewax (som han var med å starte som tenåring), prosjektet...

Ticket name Choose amount
Kenneth Ishak (16-23 år) 0,00 NOK
-
0
+
Kenneth Ishak (medlem) 225,00 NOK
-
0
+
Kenneth Ishak 275,00 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve