Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Kongsberg Bluesklubb

Beggars Blue

Organizer Kongsberg Bluesklubb
Venue Opsahlgården Christians Kjeller
Kirkegata 10, Kongsberg, Norway
Date 18. June 2022
Open from 18:00 to 01:00
Show starts 21:00

Beggars Blue er et danskt bluesband med base i Aalborg.
Bandet består av erfarne musikere, som har spilt sammen i mange år. Bandets fundament i bluesmusikken er tydelig, men de beveger seg mye i grenseområdene mellem Folk/Roots/Blues med en tydelig kjærlighet til fete riffs og streif av rock. Gitarist og vokalist (Jan Edvard) leverer den musikalske fronten, og bakkes solid opp av Casper Bue (bass) og Jan Hvingel (trommer). Bandet, som begynte å spille sammen i 1999, bestod opprinnelig av 5 medlemmer. Nå er det 3 tilbake, som alle var med fra starten, og som har spilt sammen igjennem alle disse årene. Og netopp sammspillet, plass til den enkelte og understøttelsen av hverandre, er karakteristisk for Beggars Blues. Medlemmerne møttes på grunn av deres felles interesse for bluesmusikken som unge i Aalborg. De har skapt seg en god hjemmebane i byen, men har besøgt mange andre deler av landet. Deres konserter inkluderer bl.a. Skanderborg Festival og Nibe Festival. Medlemmene i Beggars Blue opptrer også i mange andre sammenhenger på den danske musikkscene. Gitarist og vokalist, Jan Edvard, ga ut et album i eget navn i 2010, som ble playlistet på mange av landets radiostasjoner. Jan Hvingel har spilt inn album, og turnerer ofte, med århusianske Jørgen Fagernæs og Ole Bech.

Beggars Blue skriver sin egen musikk og har gitt ut 3 album i eget navn: ”New Boots” (2017), ”Saratoga Needs” (2007) og ”Riverman” (2002). På scenen blander bandet egen musikk med klassikere fra det blå. Stilen er swingende shuffle og boogie blues, leveret på bandets egen originale fasong. Etter at pianist, Poul Rasmussen, forlot bandet i 2012, har Beggars Blue måtte “gjeonoppfinne” seg selv. Det blev fort besluttet å fortsette som trio, og sangene blev arrangeret, så denne besætning nå til fulle kan skape det lydbilde, som bandet ønsker seg. Sangene er på en gang moderne, og på samme tid plantet dypt i den tradisjon, som bluesmusikken kommer fra.
I 2007 fik bandet gjennomslag hos norske bluesklubber, og dette ga muligheter til å turnere flere gange i fjelllandet i årene som kom. Bandet har vært veldig aktive på norske bluesklubber og bluesfestivaler, hvor de har høstet stor anerkennelse og har opptrått på det landsdekkende TV2.

BEGGARS BLUE består av Jan Hvingel på trommer og perkusjon, Casper Bue på bass og Jan Edvard på gitar og vokal

Links to artist

Beggars Blue er et danskt bluesband med base i Aalborg.
Bandet består av erfarne musikere, som har spilt sammen i mange år. Bandets fundament i bluesmusikken er tydelig, men de beveger seg mye i grenseområdene mellem Folk/Roots/Blues med en tydelig kjærlighet til fete...

Ticket name Choose amount
KOG ansatt 100,00 NOK
-
0
+
Medlem 200,00 NOK
-
0
+
Ordinær 250,00 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve