Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Spjelkavik kirke

Hedvig Mollestads Weejuns - åpningen av Kulturdagene i Spjelkavik kirke

Organizer Spjelkavik kirke
Venue Spjelkavik Kirke
Date 6. November 2022
Open from 19:00 to 20:00

hedvig mollestads
WEEJUNS
 
hedvig mollestad thomassen – gitar
ståle storløkken – orgel og synth
ole mofjell – trommer
 
joffe myrvold – lys og video
espen høydalsvik - lyd
 
De siste årene har Mollestad befestet sin posisjon som en kraftfull komponist og gitarist innen sin sjanger – og forbi. Hun har vunnet Spellemannpris i Åpen klasse to år på rad (!) for sine soloutgivelser, og Weejuns er hennes nyeste prosjekt: En tindrende trio med Ståle Storløkken, en bauta gjennom sitt arbeid med Terje Rypdal, Supersilent og Elephant9, og Ole Mofjell, en av de fremste unge trommeslagerne på den europeiske impro-scene, og også med i Mollestads Ekhidna. Weejuns sin konsert på Munchmuseet i april viste en helt ny side av Mollestad og hennes musikk – her har prinsippene om lange, komponerte strekk fått fare, og vi står igjen med en åpen dør inn til et enormt univers av gnistrende samspill og maleriske strukturer, en følelse av vektløshet der tidsaspektet rokkes ved, der musikerne samles i en stor triolog, og møtes i mektige unisone partier. Under ligger likevel dragningen mot de mektige riffene og bevrer, og det er ikke vanskelig å assosiere seg til både til det Rypdalske og monumentale, men også til knekken mellom 60- og 70-tallet, fra Bitches Brew- og Mahavishnu-eraen.
 
Verket var en bestilling til Kongsberg Jazzfestival 2022, og har tittelen KALABALIKK – opprinnelig et svenskt ord via tyrkisk som beskriver mylder i en folkesamling, men som i nyere tid har dreid betydningen mot tumulter eller opprør i en folkemasse. Motstand, anarki, felleskap! Kalabalikk!
 

hedvig mollestads
WEEJUNS
 
hedvig mollestad thomassen – gitar
ståle storløkken – orgel og synth
ole mofjell – trommer
 
joffe myrvold – lys og video
espen høydalsvik - lyd
 
De siste årene har...

Tickets
Ticket name Choose amount
Billett 300,00 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve