Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
GREVE KOMMUNE

Foredrag: Opførelsen af Mosede Fort før og under 1. Verdenskrig

Organizer GREVE KOMMUNE
Venue Mosede Fort
Mosede Strandvej 87a, Greve, Danmark
Date 2. November 2022
Open from 16:00 to 17:30

Hør museumsinspektør og ph.d. Kristian Bruhn fortælle om, hvorfor der blev anlagt et fort lige præcis ved Mosede strand i Greve.

Fortet hed oprindeligt Mosede Batteri og var et kystbefæstningsanlæg bevilget ved Forsvarslovene af 1909. Det lille kystbatteri blev designet og opført i årene efter, men da 1. Verdenskrig brød ud i sommeren 1914, var byggeriet endnu ikke afsluttet.

I efteråret 1914 blev kampene på Vestfronten til en fastlåst skyttegravskrig, og alle metoder blev taget i brug for at bryde igennem fjendens linjer. Den danske hær fulgte tæt udviklingen i krigen, og Ingeniørkorpset forsøgte at tilpasse byggeriet ved Mosede strand til den aktuelle trussel. Den militærteknologiske udvikling gik imidlertid så stærkt i netop de år, at fortets design blev lavet om så mange gange, at det i 1918 endte med at være et helt andet militært anlæg, end det oprindeligt var planen.

Efter foredraget går vi en tur i det fri og ser, hvad der er tilbage af bygningerne. Her kan vi få en fornemmelse af, hvordan der så ud, før det militære område blev til en strandpark. Solen går ned 17:30.

PRAKTISK
Dato og tid: 2. november kl. 16.00-17.30 inkl. gåturen.
Pris: 50 kr. inkl. kaffe
Sted: Infirmeriet ved Mosede Fort. Vi går også en tur på fortområdet
OBS! Der er begrænset plads til foredraget

Hør museumsinspektør og ph.d. Kristian Bruhn fortælle om, hvorfor der blev anlagt et fort lige præcis ved Mosede strand i Greve.

Fortet hed oprindeligt Mosede Batteri og var et kystbefæstningsanlæg bevilget ved Forsvarslovene af 1909. Det lille kystbatteri...

Foredrag
-
0
+
50,00 DKK
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve