Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Studenterhuset Aalborg

Vinterjazz: Rumpistol Ensemble i Vor Frelsers Kirke

http://www.studenterhuset.dk
Organizer Studenterhuset Aalborg
Venue Vor Frelsers Kirke
Date 24. February 2023
Open from 20:00 to 23:00

Den Award-vindende danske producer, filmkomponist, elektroniske musiker og pianist Jens B. Christiansen (Rumpistol) udgav den 1. april 2022 sit 7. soloalbum ISOLA. Karakteriseret af hans meditative og filmiske lyd, placerer albummet sg et smukt sted mellem ambient musik, jazz og neo-klassisk stil.

Isola udvider kvartetrækken på hans anmelderroste 2020-udgivelse After The Flood (2020) og føjer to førende musikere fra Danmarks pulserende jazzscene til mixer: Kalahas Emil de Waal på trommer og Jonathan Bremer fra Bremer/McCoy på kontrabas.

Parret tilføjer en jazzpræget kant til et projekt, der har udviklet sig sideløbende med Christiansens egen karriere, som startede for 20 år siden. Han kom frem som en velrespekteret soloartist og elektronisk komponist. Isola viser en komponist, der er dygtig til at fusionere instrumenter, stilarter og individuelle musikerpersonligheder i sin musik.

En del af denne udvikling kan tilskrives den stress-relaterede udbrændthed, som Christiansen oplevede i 2018, som radikalt ændrede måden, som han arbejder på.

"Isola er det latinske navn for 'ø', som deler sprogstammen med ordet 'isolation'," forklarer han. "Det refererer ikke kun til den tilstand, som verden har været i de sidste par år, det refererer også til de grundlæggende betingelser for ethvert menneske og et nyfundet behov for jordforbindelse og en genforbindelse med naturen."

Med sådan en organisk tilgang til musikken, vil de gæsteoptrædener - som der er flere af - komme fra hele det musikalske spektrum.

Ukulelemester Tobias Elof tilføjer sin magi, men den klassiske Nina Smidth-Brewer puster liv i tre numre. Folkesangerinden Jullie Hjetland synger på Slumre Slojfer (Lullaby Loops), mens popsangerinden Kill J’s spøgelse er at finde på afslutningsnummeret.

For ikke at nævne Christiansen selv, hvis kreditter ved siden af klaver inkluderer guitar, synths, fuglelyde, harmonika, wurlitzer, mellotron og vokal.
I bund og grund samler Rumpistol de mange facetter af en karriere, som inkluderer bandet Kalaha, computerspil, dans, teater og filmmusik til en lyd, der på glimrende vis trodser let klassificering. Jens B. Christiansen vil under sine koncerter dele historier om forløbet af sin udbrændthed og om, hvordan han kæmpede sig tilbage til virkeligheden.

Den Award-vindende danske producer, filmkomponist, elektroniske musiker og pianist Jens B. Christiansen (Rumpistol) udgav den 1. april 2022 sit 7. soloalbum ISOLA. Karakteriseret af hans meditative og filmiske lyd, placerer albummet sg et smukt sted mellem ambient musik, jazz og...

Rumpistol Ensemble i Vor Frelsers Kirke
-
0
+
80,00 DKK
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve