Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
BLYGEHARRY AS

Sverre hos BlygeHarry

http://www.blygeharry.no
Organizer BLYGEHARRY AS
Venue BlygeHarry
BlygeHarry
Date 23. March 2023
Open from 19:00 to 23:00
Age limit 20

«Solid, vellydende og vakkert» Sverre A N Stenersen, tidligere frontfigur i band som Diversion Blue og Dunderland, slapp sitt debutalbum 23. september. «The Gemini» er en dypt personlig fortelling, en selvransakelse fra barndom til nåtid. «Det er på tide å slippe noen spøkelser ut av skapet», innleder Sverre når han skal beskrive albumet, som mange der ute nok vil beskrive som selvutleverende. «Arbeidet med platen har på mange måter vært et utløp, en slags befrielse. Flere av tekstene har jeg spikket på i veldig mange år, og prosessen ble et viktig verktøy for å legge mange tunge minner bak meg», utdyper han. «The Gemini» er organisk og varmblodig, og utelatelsen av vrengte gitarer og andre sterke virkemidler har vært et bevisst valg av den tidligere rockeren. Sangtekstene og klangfargene skulle slippes frem og få god plass i lydbildet, instrumentering er derfor jordbundet og uforfalsket. Spennet mellom det robuste og det utrygge, det pålitelige og det illevarslende, er den røde tråden som best beskriver symbiosen mellom musikk og tekst på «The Gemini».
Fra første låt, «Parole», setter Sverre ord på følelsen av å være på prøve i livet. Han ble tidlig voksen, og beskriver følelsen av å måtte tilpasse seg andres liv, mens egen identitet ble holdt skjult. I triologien «Down by the river», som er betydningsfull for albumets røde tråd, forteller Sverre om årene fra ungdom til voksen, fra oppløftende drømmer og utålmodig rastløshet til kvelende utrygghet og raserte tillitsforhold. Det urolige og det standhaftige barker også sammen i sangen «Blue»; «jeg tilegnet meg til slutt en slags modnet etterpåklokskap da jeg opplevde hvor sjelsettende det kan være å gå videre i livet når det virkelig har vært tomt og mørkt», forteller han. «Jeg opplevde en forståelse for egne valg, der det ble skapt et rom for tilgivelse, også ovenfor meg selv». Albumets kjerne er forholdet mellom barnlige drømmer og de voksnes realiteter, samt frykten for å påføre egne barn de samme byrdene som man selv sliter med. Albumets siste spor, «Between the Lines», handler om akkurat dette, om frykten for å gå i sine foreldres fotspor, og å gjøre de samme valgene og de samme feilene. «Dette albumet er min fortelling og mine opplevelser av sannheten. Livet er jo selvopplevd, følelser er ulike og handlinger er ikke nødvendigvis så gjennomtenkt kyniske som man først ofte later til å tro», beskriver Sverre. «Det er nok det jeg først og fremst vil si med denne platen», sier han og avrunder: «det er kun ved å kle seg helt naken at man kan benåde seg selv». Innspillingen av «The Gemini» er gjort i Grimme Kjetting Lydstudio, der Christoffer Iversen har stått for miks og master. Medvirkende musikere er Einar Frøysa (orgel), Tom Erik Christensen (trommer) og Alf Martin Eriksen (bass). Albumet utgis digitalt og i en begrenset vinyl-utgave 23. september 2022.
Låtskriver, vokalist og gitarist Sverre A N Stenersen platedebuterte i 1999 og har til nå over 20 utgivelser bak seg. Han har frontet flere band og har turnert store deler av Norge i tillegg til flere konserter i utlandet. Noen av høydepunktene var konsertene i New York og Oulo. Bransjeveteranen Arild Rønsen skrev i sin tid om slippet av Diversion Blue albumet «Pleasureville» følgende ord for Puls: "Og den dagen kommer, det føler jeg meg trygg på, at Stenersen kommer opp med en monsterhit".

Konsertstart kl 20:00

Foto: Arnfinn Johnsen

«Solid, vellydende og vakkert» Sverre A N Stenersen, tidligere frontfigur i band som Diversion Blue og Dunderland, slapp sitt debutalbum 23. september. «The Gemini» er en dypt personlig fortelling, en selvransakelse fra barndom til nåtid. «Det er på tide å slippe noen...

Billett
-
0
+
180,00 NOK     
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve