Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Bente Illevold

Alene – Bente Illevold // Fjell kirke

https://fb.me/e/2TXFxvjzU
Organizer Bente Illevold
Venue Fjell kirke
Date 16. February 2023
Open from 19:00 to 20:00
Show starts 19:00

Hva er drivkraften for å holde på som klassisk instrumentalist? Hva er meningen med en reproduksjon hvor klassisk perfeksjon er målet, hvor standarden skapes av historien snarere enn den levende kunstner? Hvor beveger vi oss egentlig, og hvordan skal vi komme videre i vår utøvelse?

Dette er spørsmål jeg har stilt meg som utøver de siste årene, og det har vært grunnlaget for mine kunstneriske valg. Jeg har på ingen måte kommet i mål, men soloplata «Alene», som ble sluppet på AT-recordings i november 2021, var et viktig skritt på denne veien. Her har jeg samlet musikk som har vært og er viktig for meg, jeg arbeider i soloformatet og målet er å skape et eget univers av uttrykk og klang som er helt unikt.

Endelig er tiden kommet til å presentere dette i konsertformat, jeg er spent og gleder meg!
Du får høre musikk av Marcus Paus, Andrea Hobson, Johan Sebastian Bach, Terje Viken, Nicolo Paganini og meg selv.

Billetter: 200,- voksen / 100,- barn, vipps og kort
Velkommen!

Konserten er støttet av Drammen kommune, Bergesenstiftelsen og Kulturrådet.

Her er noen utdrag fra anmeldelsene som har kommet på «Alene»:
Illevold viser seg som en suveren virtuos. Kanskje hun har lagt løpene på en måte som passer hennes instrument, men det er uansett imponerende hvordan hun kan fly fra høyt til lavt, og tilbake til høyt, med alskens forskjellige krumspring, avhengig av hva variasjonene krever. Samtidig beholder Illevold stadig retningen i de kompliserte løpene, og satsen blir kontrastrik gjennom at hun til tider får lov til å stoppe opp virtuoseriene til fordel for rolige, sangbare og melodiske meditasjoner.
Illevold får dermed avslutte platen med sin unike måte å forme eufoniumklangen som sang, og når det høres ut som dette kan jeg godt høre flere plater med solomusikk for eufonium.
Magnus Andersson, musikkritikk.no www.musikkritikk.no/eufonium-illevold-alene/

En hel innspilling kun med solo euphonium! Denne plata har nok et ganske smalt nedslagsfelt, men Bente Illevolds Alene har noe tidløst og meditativt ved seg som gjør den til en spennende utgivelse. Illevold, som står fram som en eksepsjonell virtuos på instrumentet.
Ola Nordal, Ballade.no www.ballade.no/kunstmusikk/balladeklassiskl/

Solo eufonium. Smak på ordet. Litt ukjent kanskje? Vel eufonium er et instrument med en usedvanlig vakker klang. Bente Illevold har også evnen til, via dette instrumentet, en personlighet i sine tolkninger som er usedvanlig fine å lytte til.
Trond Eriksson, den klassiske musikkbloggen klassiskcd.blogspot.com/.../alene-en-solistisk

Links to artist

Hva er drivkraften for å holde på som klassisk instrumentalist? Hva er meningen med en reproduksjon hvor klassisk perfeksjon er målet, hvor standarden skapes av historien snarere enn den levende kunstner? Hvor beveger vi oss egentlig, og hvordan skal vi komme videre i vår...

Barn
-
0
+
100,00 NOK
Voksen
-
0
+
200,00 NOK
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve