Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Vaterland Bar & Scene AS

LITURGY (US) // Vaterland

Organizer Vaterland Bar & Scene AS
Venue Vaterland
Brugata 9, Oslo, Norvège
Date 14. May 2023
Open from 20:00 to 23:59

LITURGY (US)
Vaterland
Søndag 14. Mai
20:00 // 250.- + avg. // 20år
----------------------------
----------------------------

Med opprinnelse i Brooklyn, New York har Liturgy siden 2008 gått fra å være soloprosjektet til Ravenna Hunt-Hendrix til å bli en kvartet internasjonalt anerkjent for sin evne til å utvide horisonten til black metal og de hardere sjangerene forbi det mange trodde var mulig. Under banneret "Transcendental Black Metal" befinner bandet seg i rommet mellom metal, kunstmusikk og hellige ritualer. Hyllet for sammensmeltingen av emosjoner, kompleksitet, innovasjon og intens energi framstår kvartetten nærmest som en blanding av medium og en platform for drama og teologisk filosofi.

Fundamentet ble lagt da Hunt-Hendrix studerte filosofi og klassisk komposisjon ved Columbia University. Mens det var utviklingen til fullt band og introduksjon av Skandinavisk Black Metal i kombinasjon med kunstrock som la grunnlaget for gjennombruddet ved slippet av andre langspiller "Aesthethica" i 2011. Neste langspiller dro det ennå lengre. "The Ark Work" (2015) gjorde rent bord hos anmelderne og ble blant annet kåret til årets beste avantgarde album av Spin og Rolling Stone Magazine. Med slipp av neste langspiller HAQQ (2019) var det liten tvil om at Liturgy er i særklasse. Albumet er like overveldende som det er vakkert, like krevende som det er behagelig og en plate som, om du er religiøs eller ei, bringer deg nærmere en eller annen større sammenheng. Fjorårets EP "As The Blood Of God Bursts The Veins Of Time" viser et band i konstant utvikling, med grenseløs kreativitet som eneste holdepunkt.

Med en eklektisk blanding av kjente elementer som blastbeats og intensitet i kombinasjon med uforutsigbar instrumentering, kompleks komposisjon, utfordrende rytmiske tilnærming, teknologi og en grensesprengende kreativitet står Liturgy i dag som en ledestjerne i himmelen for de hardere sjangerene. Bandets innflytelse på sin samtid er like beundringsverdig som den er unektelig og det er liten tvil om at vi vil høre etterklangen av Liturgy i lang tid etter at deres tid er omme.

For nå er det dog ingen grunn til å tro at endetiden er her. Liturgy lever og leverer i beste velgående. At de kommer til den lokale pizzasjappa i Brugata er rakt fram "klype seg i armen"- materiale.

Billetter ute nå, GoGoGo!

LITURGY (US)
Vaterland
Søndag 14. Mai
20:00 // 250.- + avg. // 20år
----------------------------
----------------------------

Med opprinnelse i Brooklyn, New York har Liturgy siden 2008 gått fra å være soloprosjektet til...

Liturgy // Vaterland
-
0
+
275,00 NOK     
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve