Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Engegårdkvartetten

Bjørn kommer hjem

http://www.engegardquartet.com
Organizer Engegårdkvartetten
Venue Nordlyskatedralen
Nordlyskatedralen, Markedsgata, Alta, Norge
Date 19. April 2023
Open from 19:30 to 20:00
Show starts 20:00

“Bjørn kommer hjem” - en kveld med dikt og musikk. Bjørn Sundquist tar med seg noen av diktene som ligger hans hjerte nærmest og Engegårdkvartetten har valgt musikk som reflekterer stemningene og bygger på diktene. På denne konsertkvelden kan du høre musikk av Edvard Grieg og Ved Rondane av Vinje, Bela Bartok og Bergmannen av Ibsen. Det blir Sølvi Ytterstads Fader vår og Samuel Barbers Adagio. Velkommen til det kjente og ukjente, til lyden av Bjørns stemme og samstemte strykere i et unikt program.

Engegård Quartet (Arvid Engegård - fiolin, Laura Custodio Sabas - fiolin, Juliet Jopling - bratsj, Jan Clemens Carlsen - cello)
ble til under midnattssolen i Lofoten i 2006 og ble raskt et av Norges mest ettertraktede ensembler. Kvartetten har en travel konsertplan og opptrer på noen av Europas fineste arenaer, blant annet på Salzburgs Mozarteum og Prahas Rudolfinum, og sist på turné i Sør-Amerika. Festivalopptredener inkluderer Delft Kammermusikkfestival, SoNoRo Festival og Heidelbergs Streichquartettfest, og de er glad for å ha opplevd samspill med, blant andre, Sir András Schiff, Leif Ove Andsnes og Christian Ihle Hadland. Medlemmene er dypt involvert i å fremme kammermusikk i Norge – Arvid Engegård som grunnlegger av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfestival, og Juliet Jopling som kunstnerisk leder for Oslo Quartet Series. Engegård Quartet støttes av Norsk Kulturråd.


Bjørn Sundquist er en av Norges mest etablerte og meritterte skuespillere og regissører, utdannet ved Statens Teaterskole. Han har vært tilknyttet flere av landets største teatre, har en imponerende filmografi og deltatt i mange TV-serier. Bjørn har i senere tid medvirket i store norske filmer og tv-serier som Oskars Amerika, Maskineriet og Ragnarok, og den norske versjonen av Tre nøtter til Askepott. Vi har også sett Bjørn i den danske spillefilmen Vildmænd hvor han spiller Øyvind. Bjørn har flere ganger blitt hedret for sitt arbeid og har bl. annet. mottatt Heddas Ærespris, Kritikerprisen for teater, Filmkritikerprisen, Gullruten og hele fem Amandapriser. I 2021 ble Bjørn utnevnt som nytt æresmedlem i Norsk Skuespillerforbund.

Links to artist

“Bjørn kommer hjem” - en kveld med dikt og musikk. Bjørn Sundquist tar med seg noen av diktene som ligger hans hjerte nærmest og Engegårdkvartetten har valgt musikk som reflekterer stemningene og bygger på diktene. På denne konsertkvelden kan du høre musikk av Edvard...

Vanlig billett
-
0
+
300,00 NOK
Studentpris
-
0
+
100,00 NOK     
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve