Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Bente Illevold

Alene - Bente Illevold //Uranienborg kirke

Organizer Bente Illevold
Venue Uranienborg kirke
Date 11. May 2023
Open from 18:00

Hva er drivkraften for å holde på som klassisk instrumentalist? Hva er meningen med en reproduksjon hvor klassisk perfeksjon er målet, hvor standarden skapes av historien snarere enn den levende kunstner? Hvor beveger vi oss egentlig, og hvordan skal vi komme videre i vår utøvelse?

Soloplata «Alene», som ble sluppet på AT-recordings i november 2021, var et viktig skritt på veien mot finne sin identitet som utøver, sier Bente Illevold. Og arbeidet i soloformatet handler om å skape et eget univers av uttrykk og klang som er helt unikt.

Endelig er tiden kommet til å presentere "Alene" i konsertformat, og på denne konserten møter du også plateselskapet AT-Recordings. Inkludert i konsertbilletten er et "music download card" som gir tilgang til digital nedlasting av "Alene".

Du får høre musikk av Marcus Paus, Andrea Hobson, Johan Sebastian Bach, Terje Viken, Nicolo Paganini og Bente Illevold

Billetter: 250,- voksen / 150,- barn

Velkommen!

Konserten er støttet av Bergesenstiftelsen.


Her er noen utdrag fra anmeldelsene som har kommet på «Alene»:

Illevold viser seg som en suveren virtuos. Kanskje hun har lagt løpene på en måte som passer hennes instrument, men det er uansett imponerende hvordan hun kan fly fra høyt til lavt, og tilbake til høyt, med alskens forskjellige krumspring, avhengig av hva variasjonene krever. Samtidig beholder Illevold stadig retningen i de kompliserte løpene, og satsen blir kontrastrik gjennom at hun til tider får lov til å stoppe opp virtuoseriene til fordel for rolige, sangbare og melodiske meditasjoner.

Illevold får dermed avslutte platen med sin unike måte å forme eufoniumklangen som sang, og når det høres ut som dette kan jeg godt høre flere plater med solomusikk for eufonium.

Magnus Andersson, musikkritikk.no www.musikkritikk.no/eufonium-illevold-alene/

En hel innspilling kun med solo euphonium! Denne plata har nok et ganske smalt nedslagsfelt, men Bente Illevolds Alene har noe tidløst og meditativt ved seg som gjør den til en spennende utgivelse. Illevold, som står fram som en eksepsjonell virtuos på instrumentet.

Ola Nordal, Ballade.no www.ballade.no/kunstmusikk/balladeklassiskl/

Solo eufonium. Smak på ordet. Litt ukjent kanskje? Vel eufonium er et instrument med en usedvanlig vakker klang. Bente Illevold har også evnen til, via dette instrumentet, en personlighet i sine tolkninger som er usedvanlig fine å lytte til.

Trond Eriksson, den klassiske musikkbloggen klassiskcd.blogspot.com/2021/12/alene-en-solistisk-kommentar.html

Hva er drivkraften for å holde på som klassisk instrumentalist? Hva er meningen med en reproduksjon hvor klassisk perfeksjon er målet, hvor standarden skapes av historien snarere enn den levende kunstner? Hvor beveger vi oss egentlig, og hvordan skal vi komme videre i vår...

Barn
-
0
+
150,00 NOK     
Voksen
-
0
+
250,00 NOK     
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve