Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
GREVE MUSEUM

I skeletbad hos vegetarerne

Organizer GREVE MUSEUM
Venue Mosede Fort
Mosede Strandvej 87a, Greve, Danmark
Date 26. April 2023
Open from 17:00 to 18:30

Sundhedsbevægelserne i 1800-tallet tog udgangspunkt i mange af de emner som vore dages alternative behandlinger arbejder med. Kom til foredrag og hør, hvordan kød, kaffe, sex og medicin altid har skabt debat, men med helt andre begrundelser end i dag.

I anledning af Forskningens Døgn inviterer vi til et gratis foredrag med ph.d. og museumsinspektør ved Rudersdal museer Anders Bank Lodahl.
I slutningen af 1800-tallet blev den etablerede lægevidenskab udfordret af mange forskellige sundhedsbevægelser.

De blev drevet frem af ikke-læger med deres helt egen fortolkning af, hvad sundhed er. Bevægelserne har klare paralleller til vore dages alternative behandlingsformer.

Vi skal se, hvordan idéerne slog rod i Danmark, især gennem Skodsborg Badesanatorium, hvor man forsøgte at kombinere de uautoriserede sundhedsbevægelser med den etablerede lægevidenskab.

I foredraget følger vi vegetarerne, sygegymnasterne og koldtvandsentusiasternes opgør med den etablerede lægevidenskab bevæbnet med grahamskiks, cornflakes og nye giftfrie behandlinger.

Foredraget er støttet af Forskningens Døgn og er derfor gratis. Det er dog nødvendigt at reservere en billet for at være sikker på en plads.

Kaffe/te og hjemmelavet kage kan købes til 45 kr. inden foredraget begynder.

Museet holder denne dag åbent til 17.00, så I kan nå at opleve udstillingen inden foredraget.
Ved besøg på museet før foredraget, så købes entrébillet til museets udstilling i museets
billetsalg.

Praktisk
Dato og tid: Onsdag d. 26. april kl. 17.00 - 18.30
Pris: Gratis. OBS! Man kan kun købe to billetter pr. person.
Forplejning: Kaffe, te og kage kan købes for 45 kr.
Mødested: Infirmeriet ved Mosede Fort
OBS! Der er begrænset plads til foredraget

Sundhedsbevægelserne i 1800-tallet tog udgangspunkt i mange af de emner som vore dages alternative behandlinger arbejder med. Kom til foredrag og hør, hvordan kød, kaffe, sex og medicin altid har skabt debat, men med helt andre begrundelser end i dag.

I...

Billet til foredrag
-
0
+
0,00 DKK     
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve