Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Bamble bibliotek og litteraturhus

Om å utfordre etablerte sannheter: Hvordan og hvorfor? - Foredrag med Bjørn Olav Jahr

https://www.bamble.kommune.no/bibliotek/
Organizer Bamble bibliotek og litteraturhus
Venue Bamble bibliotek og litteraturhus
Bamble bibliotek og litteraturhus
Date 26. October 2023
Show starts 19:00

En av Norges fremste gravejournalister forteller om hvordan han utfordrer etablerte sannheter – og om hvorfor det er så viktig.

Journalist, forfatter og dokumentarist som har skrevet bøkene om Baneheia-saken, Tengs-saken, og laget Norges første "true crime"-serie om sistnevnte sak vist på TV2 (2018). Denne sjangeren har kommet for å bli og Bjørn Olav er Norges beste formidler av den! Han er igjen aktuell i TV2-dokumentaren "Mannen som gikk fri". I november fikk han Kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris, et utdrag fra begrunnelsen lyder;
– I løpet av kun én uke i oktober 2022 har Jahrs utrettelige arbeid bidratt til å avdekke to grove justismord i Norge. Han har snudd opp ned på hele Norges oppfatning om de to sakene og startet en filleristing av både politi, rettsvesen og mediene.

Bjørn Olav har jobbet med formidling siden 1996. Fra 1. desember 2022 er han spaltist i Dagsavisen. Han har jobbet som journalist i blant annet Kapital og Magasinet Dagbladet, 12 år som redaktør i Gyldendal Norsk Forlag og skrevet fem bøker. Blant disse er "Hvem drepte Birgitte Tengs?" (2015), "Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet" (2017) og "Prosessen mot Viggo Kristiansen" (2021).

I 2022 har Bjørn Olav publisert to podkaster «Gåten Jan Helge Andersen» og «Tabbene i Tengs-saken», begge gjennom Svarttrost Produksjoner. Bjørn Olav foreleser jevnlig om kritisk undersøkende journalistikk der dette med å utfordre etablerte sannheter er det helt sentrale. Bjørn Olav forteller hvordan han tilnærmer seg mennesker i krise, utfordrer maktpersoner, ser etter strukturelle sammenhenger og sporer opp vesentlig informasjon.


Billetter er tilgjengelig fra 21. august på tikkio.com eller i skranken på biblioteket.

En av Norges fremste gravejournalister forteller om hvordan han utfordrer etablerte sannheter – og om hvorfor det er så viktig.

Journalist, forfatter og dokumentarist som har skrevet bøkene om Baneheia-saken, Tengs-saken, og laget Norges første "true...

Billett - Om å utfordre etablerte sannheter
-
0
+
150,00 NOK