Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Lillehammer sokn

Sommerkonsert: Grieg med Hannes Pohlit og Espen Melbø

Organizer Lillehammer sokn
Venue Lillehammer kirke
Lillehammer Kirke, Kirkegata, Lillehammer, Norge
Date 6. August 2023
Open from 18:30 to 19:00

Sommerkonsert: Grieg med Hannes Pohlit og Espen Melbø

En helt spesiell duettkonsert, hvor den tyske pianisten Hannes Pohlit spiller Griegs pianokonsert i a-moll, med gausdøl Espen Melbø på orgelet, som «orkester».

Hannes Pohlit er i kraft av sitt virke som pianist, komponist, dirigent og pedagog en av sin generasjons mest versatile musikere. Han studerte i Frankfurt am Main, München, Leipzig og Weimar, og er siden 1998 bosatt i Leipzig. Klaververkene til Franz Liszt, Claude Debussy og Sergei Rachmaninoff utgjør kjernen i hans store repertoar. I 2014 var Pohlit «Artist in Residence» i «Cantiere Internazionale», grunnlagt av Hans Werner Henze, i Montepulciano, Italia, og i 2015 var han komponist for musikkteateret i Rudolstadt, Tyskland. Hans komposisjoner utgis hos Friedrich Hofmeister Musikkforlag (Leipzig) og ved Musikkforlag Ries & Erler (Berlin). Blant hans mange komposisjoner kan nevnes «Vento for stort orkester», klavertrioen „Les Lumières de la Nuit“ og fiolinkonserten „Humanité“, i tillegg til tolv „Paraphrases de Tango“ for piano solo, som står i tradisjonen til Liszts virtuose parafraser.

Etter å innehatt lærerstillinger bl.a. ved musikkhøyskolen i Leipzig (Hochschule für Musik und Theater «Felix Mendelssohn Bartholdy»), ble Hannes Pohlit i 2017 tilsatt som dosent ved musikkhøyskolen i Weimar («Hochschule für Musik «Franz Liszt»). I 2022 underviste han videre som gjesteprofessor i klaver ved musikkonservatoriet i Venezia (Conservatorio di Musica «Benedetto Marcello»). I 2021 ble hans debut-CD «The Hour of Spirits» utgitt på det klassiske plateselskapet «querstand», med verker av Hans Werner Henze, George Enescu und Franz Liszt. For tiden komponerer Pohlit et oppdragsverk for et symfoniorkester i Leipzig («das Leipziger Symphonieorchester»), nærmere bestemt en klaverkonsert som får sin urfremførelse i august 2023.

Espen Melbø kommer fra Gausdal og har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole (Bachelor/Master), Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (utvekslingsår) og Musikkhøgskolen i Leipzig (Konzertexamen og Meisterklasse). I årene 2012-2017 jobbet han som kantor i Naunhof utenfor Leipzig, hvor han blant annet fremførte alle Bachs orgelverker i en serie på 37 halvtimes konserter. Fra 2013 til 2015 var han i tillegg assistentorganist i Wenzelskirken i Naumburg. Siden 2018 er han domkantor i Tønsberg.

Sommerkonsert: Grieg med Hannes Pohlit og Espen Melbø

En helt spesiell duettkonsert, hvor den tyske pianisten Hannes Pohlit spiller Griegs pianokonsert i a-moll, med gausdøl Espen Melbø på orgelet, som «orkester».

Hannes Pohlit er i kraft av...

Hannes Pohlit / Espen Melbø
-
0
+
200,00 NOK