Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
GREVE MUSEUM

Fyraftensforedrag: Den lange vej fra 1864 til Genforeningen

Organizer GREVE MUSEUM
Venue Mosede Fort
Mosede Strandvej 87a, Greve, Danmark
Date 10. October 2023
Show starts 16:30

Den udendørs udstilling "Vejen til Genforeningen" tiltrækker mange besøgende, der stopper op ved de store plancher. Den 10. oktober kl. 16:30-17:30 har du mulighed for at deltage i vores fyraftensforedrag præsenteret af museumsinspektør Kristian Bruhn, der står bag udstillingen. Kristian vil dykke dybere ned i historien og tage dig med på en rejse gennem de dramatiske begivenheder, der førte til Genforeningen i 1920.

Fra 1864 til 1920 var forholdet til Tyskland og drømmen om en genforening med sønderjyderne det centrale problem i dansk politik. Vejen til Genforeningen var fyldt med udfordringer og dramatiske hændelser. Den udenrigspolitiske kurs slingrede, og danskerne var langt fra enige. Alle tænkelige veje blev forsøgt, men uden held. Med Tysklands nederlag i 1. Verdenskrig åbnede sig endelig muligheden for en genforening. Mens de fleste danskere betragtede det som en lykkelig begivenhed, blev det for nogle en skuffelse. Lige til det sidste blev der kæmpet for både en nordligere og en sydligere grænse. Med udstillingen vil vi gerne vise, at vejen til Genforeningen var overraskende konfliktfyldt.

Den udendørs udstilling "Vejen til Genforeningen" tiltrækker mange besøgende, der stopper op ved de store plancher. Den 10. oktober kl. 16:30-17:30 har du mulighed for at deltage i vores fyraftensforedrag præsenteret af museumsinspektør Kristian Bruhn, der står bag...

Billet til foredrag
Foredraget finder sted udendørs på Mosede Fort. Vi forbeholder os retten til at aflyse foredraget i tilfælde af heldagsregn.
See more
-
0
+
50,00 DKK