Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
INSTITUTT FOR BARNE- OG UNGDOMSPSYKOTERAPI

The Squiggle Club: Kunsten å oppdra foreldrene sine

Organizer INSTITUTT FOR BARNE- OG UNGDOMSPSYKOTERAPI
Venue Litteraturhuset
Wergelandsveien 29, Oslo, Norge
Date 5. October 2023
Open from 19:00 to 21:00

Per Are Løkke og Ida K. Holth er aktuell med «Håndbok for ungdom med vanskelige foreldre» denne høsten. I boka snur de familielivet på hodet når de skriver om hvordan ungdom oppdrar sine vanskelige foreldre for selv å kunne bli frie. Boken er inspirert av den sagnomsuste franske barneanalytikeren Françoise Doltos bok «Håndbok for barn med vanskelige foreldre» fra 1979. Dolto tok barns livsverden på høyeste alvor. Hun hevdet at små barn får med seg mye mer enn hva man vanligvis antar og at de er mottakere av familiehistorien som overføres ubevisst fra en generasjon til den neste. Løkke og Holth vil først presentere noen av Doltos ideer om det fortolkende, aktive og kreative barnet og det hun kaller «kastraksjonenes» nødvendighet for psykisk vekst. Deretter vil forfatterne ta for seg hvordan Dolto inspirerte dem til å skrive om ungdommers forskjellige måter å oppdra sine foreldre på – og hvordan deres egen bok ble til i et kreativt samarbeid.

Det vil være mulig å kjøpe boken under arrangementet.

Om foredragsholderne:
Per Are Løkke er spesialist i barne-og ungdomspsykologi og daglig leder av Varden Spesialistsenter. Han har tidligere utgitt bøkene Farsrevolusjonen (2000) og Ungdommens transformasjoner (2021).

Ida K. Holth er psykolog med fordypning i psykodynamisk terapi. Hun jobber ved Traumesenteret hos Psykologvirke. Hun har også lang erfaring som psykologfaglig redaktør.The Squiggle Club er navnet på IBUPs åpne fagkvelder. Med ujevne mellomrom vil nye fagkvelder annonseres.

Per Are Løkke og Ida K. Holth er aktuell med «Håndbok for ungdom med vanskelige foreldre» denne høsten. I boka snur de familielivet på hodet når de skriver om hvordan ungdom oppdrar sine vanskelige foreldre for selv å kunne bli frie. Boken er inspirert av den sagnomsuste...

Foredrag
-
0
+
200,00 NOK