Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
NESODDEN KIRKELIGE FELLESRÅD

Kantorissimo - Arme jord, ha jolefred!

https://www.facebook.com/events/1003408364311494/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22calendar_tab_event%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark_calendar%22%7D]%2C%22ref_notif_t
Organizer NESODDEN KIRKELIGE FELLESRÅD
Venue Nesodden kirke
Nesodden kirke, Presteskjærveien, Nesoddtangen, Norge
Date 18. December 2023
Open from 18:30 to 21:00
Show starts 19:00

I kirken er det en direkte tråd fra julens lys i mørket til det kristne håpet om at kjærligheten er sterkere enn døden. Julens fred er også den evige fred.

Mari Askvik, Jon Brodal og Ingeborg Christophersen har samarbeidet i flere prosjekter med folkemusikk og salmer. De har improvisasjon som et gjennomgående element i deres samspill.

Livet er fullt av kontraster. Julen gir den sterkeste følelsen av fellesskap hos noen og ensomhet hos andre. Vi forbinder julen både med mas og fred. For mange er det høye skuldre og et behov for å innfri forventninger. For andre er det frossenpizza foran TV-skjermen. Til kirkerommet kan man komme akkurat som man er. Det er et rom med takhøyde og en flik av evigheten i steinveggene, her er det plass til det du har å bære på av gleder og sorger. Kantorissimo inviterer til en julekonsert der man kan føle på et fellesskap og dele en kulturopplevelse med hvilepuls og et repertoar med gamle toner som rører hjerterota og nye klanger som vekker inspirasjon og glede. Det er en varm atmosfære i Kantorissimo-konsertene og gratis servering etter hver konsert.

Det blir folketoner og julesalmer fra Norge, Sverige og Danmark. Den fabelaktige mezzosopranen Mari Askvik er oppvokst på en prestegård i Sogn i et miljø fylt av både folkemusikk og klassisk musikk. Felespilleren Jon Brodal fra Ellingsrudåsen improviserer frem bergtagende klangbilder og et rytmisk driv i en musikalsk lek med kantor Ingeborg Christophersen på orgel, klaver og diverse fløyter. En av salmene vi vil løfte frem, er Anders Hovdens «Joleklokker over jorda»:

Klokker vidt om verda kime mildt til alle hjarto ned:
I vår Fødselstime,
arme jord, ha jolefred!
Ring for heile folkehopen, ring og kim i nord og sud,
til me skodar himlen open, til me får ein smil av Gud!

Konserten er støttet av Norsk kulturråd og Nesodden kirkelige fellesråd. Gratis kaffe/te og kake etter konserten!

I kirken er det en direkte tråd fra julens lys i mørket til det kristne håpet om at kjærligheten er sterkere enn døden. Julens fred er også den evige fred.

Mari Askvik, Jon Brodal og Ingeborg Christophersen har samarbeidet i flere prosjekter med folkemusikk...

Konsertbillett voksen
Dørene åpner 30 min før konsert. Alle under 18 år har fri entré. Hjertelig velkommen!
See more
200,00 NOK