Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
KENTADELIC PRODUCTIONS Kent Erlend Horne

Classic Album Sundays presenterer GEORGE HARRISON ‘All Things Must Pass’ m/Ken Scott og Henrik Syse

Organizer KENTADELIC PRODUCTIONS Kent Erlend Horne
Venue Boksen (Kulturhuset)
Youngs gate 6, 0181 Oslo, Norge
Date 18. November 2023
Open from 15:00
Show starts 16:00

Classic Album Sundays og Stabæk World Forum: GEORGE HARRISON ‘ALL THINGS MUST PASS’ (Apple, 1970) // Albumlytt i Boksen på Kulturhuset, lørdag 18. november med Ken Scott, Henrik Syse og Jan Christian Mollestad.

kl. 15.00 Oppvarming:
Vi spiller side 5 og 6, Apple Jam-delen av trippelalbumet

kl. 16.00 Arrangementstart:
Albumlytt (side 1-4) og plateprat inkl. publikum

Velkommen til en lørdag ettermiddags marinade i George Harrisons fantastiske plate 'All Things Must Pass' og et eksklusivt møte med den legendariske produsenten Ken Scott, som forteller om sine samarbeid med The Beatles og George Harrison, og historiene rundt innspillingen av Harrisons første soloalbum etter at tidenes mest populære band gikk i oppløsning. Scott har også med seg eksklusive utdrag fra innspillingene vi vil få høre.

Lytteklubbvert Kent Horne har dessuten med seg i samtalen filosof, tidligere medlem av Nobelkomiteen og stor Harrisonfan Henrik Syse, samt filmdokumentarist Jan Christian Mollestad.

Vi tar en prat om den musikkhistorisk viktige brytningstiden i overgangen til 70-tallet, en epoke Mollestad har samlet et formidabelt dokumentarmateriale om over flere år, og ikke minst om Harrison og tidenes første triple soloalbum. Det blir også anledning for publikum å kommentere og stille spørsmål til panelet.

Men først legger vi originalversjonen av utgivelsen på tallerkenen, lener oss tilbake og hører fra de to første LP'ene på et hifi-anlegg i audiofil toppklasse som kler de Phil Spector-injiserte innspillingene. Den tredje platen, som består av opptak fra jam-sesjoner i Applestudio i forbindelse med innspillingene, vil vi varme opp med fram til arrangementsstart klokken 16.

...

KEN SCOTT
Det er 60 år siden Kenneth Scott som 16-åring fikk jobb som andretekniker, eller såkalt “Tape Operator”, i EMI Studios i London. Han utviklet seg til lydingeniør og produsent i det som etterhvert fikk navnet Abbey Road Studios, og senere i Trident Studios i Soho, i LA og New York, hvor han fikk jobbe med noen av det siste halve århundrets største musikere og artister, som Pink Floyd, Manfred Mann, Peter and Gordon, The Hollies, Elton John, Judy Garland, Cliff Richard, The Shadows og, ikke å forglemme, The Beatles.

Han var med å sette sitt preg på The Beatles’ White Album, Magical Mystery Tour og flere av soloprosjektene til billene i bandet, deriblant George Harrison’s "All Things Must Pass". Selv om Phil Spector ved flere anledninger var innom studio og ga instruksjoner, blant annet for å tilføre platen den kontroversielle produsentens berømte, klangfylte og grandiose "Wall of Sound", var det Scott som jobbet med materialet til daglig.

Scott utviklet over årene et nært forhold til Harrison og hans familie og i en periode tok han seg av det enorme tape-arkivet til artisten. Vi ser frem til å høre Scotts førstehånds vitnesbyrd fra samarbeidet med Harrison, og i ettermiddag med spesielt fokus på det fabelaktige soloalbumet All Things Must Pass.

AUDIOMENY:
- PLATESPILLER: Thorens TD 124 DD
- TONEARM: Thorens TD 124
- PICKUP: Thorens SPU 124 (Ortofon)
- RIAA-TRINN: McIntosh MP100
- SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
- STRØMFORDELER: Isol-8
- AKTIVE HØYTTALERE: NNNN Gage 30
- AKTIVE SUB'ER: NNNN Devor 30

Audiomenyen er komponert i samarbeid med den norske høyttalerprodusenten NNNN og kabelprodusenten Midas Reference.

Classic Album Sundays og Stabæk World Forum: GEORGE HARRISON ‘ALL THINGS MUST PASS’ (Apple, 1970) // Albumlytt i Boksen på Kulturhuset, lørdag 18. november med Ken Scott, Henrik Syse og Jan Christian Mollestad.

kl. 15.00 Oppvarming:
Vi spiller side 5...

Ordinær
-
0
+
200,00 NOK