Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
FORENINGEN STUDENTERHUSET

Pedal To The Metal: Altar of Oblivion + Monkey Okay

http://studenterhuset.com
Organizer FORENINGEN STUDENTERHUSET
Venue Studenterhuset
Studenterhuset
Date 18. May 2024
Open from 20:00 to 23:00

Studenterhuset inviterer til en aften med tyngde og atmosfære, når to sværvægtere på rock og metal scenen indtager scenen. Begge bands har planlagt nye udgivelser i 2024.

Altar of Oblivion spiller epic-doom-metal, hvor det dystre, tunge og melankolske fra doom-metallen kombineres med det episke og eventyrlige fra den klassiske heavy-metal. En kombination, som sjældent kan opspores i den danske musikalske æter, hvilket gør et arrangement med Altar of Oblivion til en helt særlig koncertoplevelse herhjemme.

I 2019 udgav bandet deres anmelderroste tredje album ”The Seven Spirits”, og i år kom EP’en ”Burning Memories”, som ligeledes har modtaget strålende anmeldelser fra adskillige outlets verden over.

I starten af 2024 udkommer bandets fjerde fuldlængde "In the Cesspit of Divine Decay" på det danske label From The Vaults/Target Group. Albummet er et koncept-album baseret på Martin Sparvaths tip-oldefars dagbog. Denne dagbog forfattede han i og omkring skyttegravene under Første Verdenskrig, hvor han modvilligt deltog på tysk side, indtil han deserterede og slog sig ned på Esbjerg-egnen.

-----------------------------------------------------------------------------

Monkey Okay er et eksperimenterede og atmosfærisk rockband fra Aalborg, der har eksisteret siden 2015. Med 2 albums bag sig har bandet kontinuerligt skubbet grænserne for deres eget udtryk og bevæger sig ved siden af og mellem genrekonventioner. Bandet skriver sange der udfordrer og som giver dem plads til musikalsk at bevæge sig derhen, hvor de vil. Bandets andet album, The Long Haul of Cercopithecoidea, udkom i december 2020 og markerede et stilskifte for bandet mod et mere progressivt og komplekst udtryk. Udgivelsen af albummet medbragte også et samarbejde med den Nordjyske kunstner, Peter Max-Jakobsen, der skabte coveret til albummet – og efter har dette samarbejde resulteret i koncert jobs, der kombinerer bandets massive og progressive lydflader med kunst, igennem en performance, hvor Peter Max-Jakobsen maler mens bandet spiller og dette projiceres op på scenen. Dette samarbejde sigter bandet efter at tage med ud på spillesteder både indenfor og udenfor Danmark.

I løbet af 2022 og 2023 skrev og optog bandet anden del af deres trilogi og opfølgeren til The Long Haul of Cercopithecoidea. Dette kommende album har fået titlen, Mausoleum, som fortsætter bandets musikalske udvikling i nye og mere eksperimenterende retninger. Pladen er sat til udgivelse i 2024 og igen vil Peter Max-Jakobsen skabe et originalt værk til coveret. Live er bandet en omsluttende oplevelse, hvor publikum inviteres ind i et rum fyldt med medrivende rockmusik, musikalsk skrøbelighed, eksperimenterende passager og viljen til at skubbe sangene i nye retninger.

Studenterhuset inviterer til en aften med tyngde og atmosfære, når to sværvægtere på rock og metal scenen indtager scenen. Begge bands har planlagt nye udgivelser i 2024.

Altar of Oblivion spiller epic-doom-metal, hvor det dystre, tunge og melankolske fra...

Altar of Oblivion + Monkey Okay
90,00 DKK