Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
NESODDEN KIRKELIGE FELLESRÅD

Kantorissimo - Draumkvedet med Kim Rysstad kl 21

Organizer NESODDEN KIRKELIGE FELLESRÅD
Venue Nesodden kirke
Nesodden kirke, Presteskjærveien, Nesoddtangen, Norge
Date 7. January 2024
Show starts 21:00

I Nesodden kirke fremføres Draumkvedet hvert år omkring trettende dag jul. Dette er en kjær tradisjon for mange og kirken er ofte fylt til randen. I 2024 får vi høre vokalisten og kvederen Kim Rysstad i samspill med Ingvild Habbestad på nøkkelharpe og Ingeborg Christophersen på orgel, klokker og ulike fløyter. De fremfører også andre kjente og ukjente jule- og nyttårsfolketoner, som den vakre varianten av Et barn er født i Betlehem med røtter fra Vang i Valdres og Telemark, No koma Guds englar og nyttårsverset For sådan mildhets gaver. Dere får også oppleve helt nye, poetiske melodier for nøkkelharpe komponert av Ingvild Habbestad.

Draumkvedet er et visjonsdikt i balladestil fra middelalderen. Vi møter Olav Åsteson som forteller om sitt drømmesyn, han faller i søvn julaften og våkner ikke før trettende dag jul. I mellomtiden har han forlatt fø'isheimen (verden vi er født inn i) og sett både himmel og helvete i auromheimen (det hinsidige). Kim Rysstad fremfører Moltke Moe sin nedtegning av Draumkvedet.

Konserten er støttet av Norsk kulturråd og Nesodden kirkelige fellesråd. Gratis kaffe/te og kake etter konserten!

I Nesodden kirke fremføres Draumkvedet hvert år omkring trettende dag jul. Dette er en kjær tradisjon for mange og kirken er ofte fylt til randen. I 2024 får vi høre vokalisten og kvederen Kim Rysstad i samspill med Ingvild Habbestad på nøkkelharpe og Ingeborg...

Konsertbillett voksen
Konsertbillett voksen (over 18 år)
250,00 NOK     
Fribillett barn
Alle under 18 år har fri entré. På grunn av stor pågang bør fribillett bookes i forveien.
See more
0,00 NOK