Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
PIREN KULTURROM

Våren 2024 er pianist og komponist Lars Jakob Rudjord aktuell med sitt nye album “Kjempe-Jo”, hvor han utforsker impulser fra den sørnorske folkemusikken, og blander dem med klanger fra nordisk jazz og klassisk musikk. Resultatet er et friskt pust inn i World Music-verdenen, hvor musikken også er inspirert av en helt særegen historie:

På 1800-tallet levde en mytisk skikkelse i Tovdal i Agder: En sagnomsust mann, kjent blant folk som Kjempe-Jo. Han var en slåsskjempe ingen kunne beseire, men også en ypperlig danser. Han var svær, gikk på hendene støtt og stadig, og en gang tok han livet av en bjørn med bare hendene. Mannen het Jon Olsen (1816-1883), og var Lars Jakob Rudjords tippoldefar.

Musikken ble til som bestillingsverk til Riksscenen og Farsund Folk Festival i 2021, og låtene er inspirert av folkemusikken fra Agder, de mange historiene om Kjempe-Jo og hverdagslivet i Agders dype daler på 1800-tallet.

Sammen med Guro Kvifte Nesheim (hardingfele), Katrine Schiøtt (cello) og Jakop Janssønn (trommer) byr han på melodiske, ettertenksomme, drivende og utadvendte låter med tilhørende historiefortelling, og invterer publikum inn i sin helt egne musikalske verden hvor gammelt møter nytt.

Konsertstart kl. 20 - døren åpner kl. 19.

Kjempe-Jo (Mandal Jazzklubb) (Lars Jakob Rudjord mfl)

http://pirenkulturrom.no
Organizer PIREN KULTURROM
Venue Piren Kulturrom
Hollendergata 5, Mandal, Norge
Date 3. May 2024
Open from 19:00 to 23:00

Våren 2024 er pianist og komponist Lars Jakob Rudjord aktuell med sitt nye album “Kjempe-Jo”, hvor han utforsker impulser fra den sørnorske folkemusikken, og blander dem med klanger fra nordisk jazz og klassisk musikk. Resultatet er et friskt pust inn i World...

Kjempe-Jo - Vanlig
250,00 NOK
Kjempe-Jo - Medlem Mandal Jazzklubb
200,00 NOK
Kjempe-Jo - Student
150,00 NOK