Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
PIREN KULTURROM

Image for Lars Jakob Rudjord: Kjempe-Jo (releasekonsert)  (Mandal Jazzklubb)
Lars Jakob Rudjord legger plateslippturnéen innom Mandal Jazzklubb med sin unike trio! Våren 2024 er pianisten og komponisten fra Farsund aktuell med sitt nye album “Kjempe-Jo”, hvor han utforsker impulser fra den sørnorske folkemusikken, og vever dem inn i sin egen musikalske verden inspirert av nordisk jazz og moderne klassisk musikk. Og musikken er inspirert av en ganske så personlig historie:

På 1800-tallet levde en mytisk skikkelse i Tovdal i Agder: En sagnomsust mann, kjent blant folk som Kjempe-Jo. Han var en slåsskjempe ingen kunne beseire, men også en ypperlig danser. Han var svær, gikk på hendene støtt og stadig, og en gang tok han livet av en bjørn med bare hendene. Mannen het Jon Olsen (1816-1883), og var Lars Jakob Rudjords tippoldefar.

Musikken ble til som bestillingsverk til Riksscenen og Farsund Folk Festival i 2021, og låtene er inspirert av folkemusikken fra Agder, de mange historiene om Kjempe-Jo og hverdagslivet i Agders dype daler på 1800-tallet.

Sammen med to av de ypperste musikerne på den norske folk- og jazz-scenen byr han på melodiske, ettertenksomme, drivende og utadvendte låter med tilhørende historiefortelling, og invterer publikum inn i sin helt egne musikalske verden hvor gammelt møter nytt.


Lars Jakob Rudjord – piano, keyboards
Guro Kvifte Nesheim – hardingfele
Jakop Janssønn - trommer


Konsertstart kl. 20 - døren åpner kl. 19.

Merchant legal name: PIREN KULTURROM

VAT: 928357236

Lars Jakob Rudjord: Kjempe-Jo (releasekonsert) (Mandal Jazzklubb)

http://pirenkulturrom.no
Organizer PIREN KULTURROM
Venue Piren Kulturrom
Hollendergata 5, Mandal, Norge
Date 3. May 2024
Open from 19:00 to 23:00

Lars Jakob Rudjord legger plateslippturnéen innom Mandal Jazzklubb med sin unike trio! Våren 2024 er pianisten og komponisten fra Farsund aktuell med sitt nye album “Kjempe-Jo”, hvor han utforsker impulser fra den sørnorske folkemusikken, og vever dem inn i sin egen...

Kjempe-Jo - Vanlig
-
0
+
250,00 NOK
Kjempe-Jo - Medlem Mandal Jazzklubb
-
0
+
200,00 NOK
Kjempe-Jo - Student
-
0
+
150,00 NOK