Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Kongsberg Kantori og Drammen Symfoniorkester

Brahms' Requiem
«Som en mor trøster barnet sitt, slik vil jeg trøste dere.» Disse ordene fra Jesajas bok er et av bibelversene Johannes Brahms valgte ut til Ein deutsches Requiem. Han skrev dødsmessen etter morens død og ville at musikken skulle gi etterlatte trøst.

Johannes Brahms (1833−1897) var 31 år gammel da han mistet moren i februar 1865. Han stod henne svært nær, og Brahms børstet støvet av en idé han hadde hatt liggende noen år om å skrive en dødsmesse – et rekviem.

I stedet for å bruke den latinske messeteksten valgte Brahms ut tekstene fra Luthers tyske bibel. Det viktigste for Brahms var ikke hyllest av eller forbønn for de døde, men å trøste og oppmuntre de gjenlevende. Verket begynner med et vers fra Bergprekenen (Matt. 5:4): «Salige er de som sørger, for de skal trøstes.» Ordet «salig» (selig) åpner og avslutter også syvende og siste sats. Ein deutsches Requiem ble urfremført i sin helhet i Bremen i 1868.

Konserten er et samarbeid mellom Kongsberg Kantori og Drammen Symfoniorkester. Med oss som solister har vi sopranen Tone Elisabeth Braaten og bassen Christopher Pedersen

Konserten framføres også i Kongsberg kirke lørdag 9. mars kl. 18

Brahms; Ein Deutsches Requiem søndag 10. mars 2024 kl. 18

http://kongsbergkantori.no
Organizer Kongsberg Kantori og Drammen Symfoniorkester
Venue Åssiden Kirke
Åssiden kirke, Åkerveien, Drammen, Norge
Date 10. March 2024
Open from 17:00

Brahms' Requiem
«Som en mor trøster barnet sitt, slik vil jeg trøste dere.» Disse ordene fra Jesajas bok er et av bibelversene Johannes Brahms valgte ut til Ein deutsches Requiem. Han skrev dødsmessen etter morens død og ville at musikken skulle gi etterlatte...

Voksne
300,00 NOK
Ungdom/student
100,00 NOK
Barn < 15 år
0,00 NOK